Epler, snacks og høst.

Hvis du ikke er av dem som elsker norske epler når høsten kommer, så kanskje du vil bli det. Tro meg, det er verdt et forsøk. For snakk om billig luksus! Vet ikke om det er ekstra mye norske epler i år etter den varme sommeren, men jeg ser til og med steder der folk har satt ut kasser og oppfordrer forbipasserende til å ta med seg et eple eller ti hjem 🙂

Selv har vi ingen hage med epletrær, men jeg har en mamma med hage med epletrær, og så har vi jo butikkene – som nå også bugner av norske epler.

Jeg bruker de til så mye, til topping på havregrøt, oppkuttet i salat, som snacks bare slik de er, og så lager jeg eplesyltetøy. Det tror jeg er det beste syltetøyet jeg kan tenke meg, sammen med plommesyltetøy.

Du lager det superenkelt ved å skrelle og kutte eplene i biter, ha de i en gryte med littegrann vann og la de koke på svak varme til eplene er helt myke slik at du kan mose de til pure. Så smaker du til underveis med sukker, og rører så det ikke brenner seg. Mmmmmm!

Noe av det fine med eplesyltetøy er at det kan brukes til både frokost, typisk på brødskiva eller i grøt, men også oppå ost. I dag har vi laget en deilig ristet lys baguette snack med norsk myk chevre, et dryss olivenolje, og toppet med eplesyltetøy. Sykt godt!

Sammen med en enkel grønnkålsalat (hasselnøtter, olivenolje, balsamico og litt avokado most inn i salaten), en god skinke og eller salami, så har du en nydelig liten snack tallerken.

Det ble vår aftens i kveld, ikke verst for en helt vanlig torsdag.

Leave a Reply