Et forfriskende vann

DSC01919

Her hjemme i Norge er godt, friskt vann fra springen en selvfølgelighet. Allikevel kjenner jeg mange som ikke er så flinke til å drikke nok vann. Meg selv inkludert. Kanskje det nettopp er fordi det er så tilgjengelig… Om man er i utlandet og må kjøpe vann på flaske passer man ofte bedre på å få i seg nok. Helst skal man drikke vann jevnlig gjennom hele dagen, det er både viktig og sunt, for både kropp og sjel. En enkel tommelfingerregel. Noe alle vet. Men, det er dessverre lett å hoppe over vannglasset ved siden av kaffekoppen om morgenen, eller ennå “verre”, vannet man virkelig bør drikke innimellom vinglassene om kvelden. Det får man i så fall betale for dagen etterpå, allikevel glemmer man det igjen og igjen. I alle fall jeg.

I går var bestekompisen min på middag hjemme hos Filip og meg. Vi hadde en vannkaraffel som vi fylte opp og jeg var faktisk flinkere enn jeg pleier å være til å drikke vann gjennom kvelden. Men, det vi kom fram til er hvor mye lettere det er å drikke vann, om det ser litt festlig ut. Særlig om du har gjester! Står det en karaffel med vann og bare noen lekre sitronskiver oppi gjør det stor forskjell. Vi eksperimenterte litt og kom fram til at det var ganske fint å putte både blåbær og rosmarin kvister oppi vannet, i tillegg til sitron. Vips så har det litt kjedelige vannet blitt forvandlet til en fristende drikk, som både ser fin ut på bordet, og som gir en liten piff i smaken.

Så framover kommer vi nok alltid til å servere vannkaraffel med noe friskt oppi når vi har gjester. Kanskje et tips du vil ta med deg også 🙂

DSC01944 DSC01708DSC01735 DSC01873

Leave a Reply