Fargesterk og deilig salat

I samarbeid med Porsgrunds Porselænsfabrik

Vi har slitt litt denne vinteren med litt mye sykdom. Ingen alvorlige sykdommer, vel og merke – så man skal selvfølgelig ikke klage. Men at det i blant blir slitsomt med “vanlige” sykdommer som rullerer rundt i familien det må man kunne si. Jeg er vant til å være full av futt og energi og overskudd nesten uansett hva som skjer, men graviditet nr 2 ble litt tøffere enn nr 1.

Derfor er jeg litt ekstra glad for våren som kommer i år. Jeg vil så gjerne være glad i akkurat den tiden som er, for å ikke lengte hverken fram eller tilbake. Men herregud så deilig at det straks er April.

Vi har et servise vi er utrolig glade i, fra Porsgrund Porselænsfabrik. Spire heter serien, og vi har blant annet middagstallerkener, frokosttallerkener, tekopper, kaffekopper og müsliskåler fra dem. Det er delikat og pent, med diskrete detaljer som gjør porselenet iøynefallende. Føler liksom det er like fint til hverdagsfrokosten som det er til en middag der du venter gjester.

Sammen med Spire serien har vi glass og vann karaffel fra Hadeland Glassverk. Tynt, tynt glass – som gjør vannglasset skjørt og deilig å drikke av, og karaffelen kan du bruke både til vann og vin.

Vi har akkurat kommet ut av det jeg håper er årets siste forkjølelse, så jeg kjente at vi trengte en grønn middag med masse godt for kroppen. Jeg blir ofte inspirert av butikker vi går i, eller forbi. I dag, på veien hjem så jeg masse blodappelsiner utenfor Gutta på Haugen. Det er så godt. Både å spise alene, og å ha i mat. Så da kom denne salaten til live.

Noen lurer kanskje på hva vi gjør med minstemann når vi lager en sånn salat. Jo, da får han biter av den bakte søtpoteten vi har oppi, sammen med skiver av blodappelsin, og litt kyllingrester fra gårsdagens middag. Det finnes nesten alltid noe oppi salatene som de minste liker, dermed kan man spise middag sammen selvom man ikke spiser nøyaktig det samme.

Ingredienser

Spinat

2-3 blodappelsiner

1 stor søtpotet

3 gulbeter

Noen never pistasjenøtter

En lagret hvit geitost

Olivenolje

En god eddik

Tilbereding

Sett ovnen på 250 grader. Kok gulbetene i en kjele med vann til de er blitt ganske myke. Avkjøl. Skrell de kokte betene og søtpotet, skjær i tykke staver/terninger og legg på et bakepapir. Vend dem inn med olje, og bak i ovnen til bitene er gyldne og gjennomstekte.

Skyll spinat og legg på et stort fat. Skrell blodappelsiner og skjær dem i skiver som du legger oppå spinaten sammen med pistasjekjerner.

Når betene og søtpotetene er ferdig blander du dem inn i salaten. Dryss over god olivenolje og eddik, litt salt og pepper og legg til sist på skiver av den hvite geitosten.

Leave a Reply