Fastelavn dagen

I dag er det fastelaven. Eller vent. Det heter ikke lenger fastelaven her hjemme, det heter semlor. Filip sa nemlig til meg her forleden dag at om jeg skulle være sammen med en svensk så måtte jeg slutte å si fastelavn, for det het faktisk semlor. Den fikk han få.

Så. I dag har vi hatt semlor fika her hjemme i Bjerkelundgata med to fine venner. Bombom og Petter. 

Boller fylt med krem, OG mandelmasse- det er ekte svenske semlor. Sammen med hjemmelaget varm sjokolade. 

Man kan faktisk lage semlor selvom det ikke er semlordagen, og her får du oppskriften. 

Bolledeigen brukte jeg samme som vi lagde sist, de beste Hvetebollene fra åpent bakeri

Når du har laget ferdig bollene skjærer du dem i to, og skraper ut litt av bunnen på bollene. Dette fyllet blander du med mandelmasse og litt melk. Til fire boller brukte jeg 50gram mandelmasse, to SS melk, og litt av bollefyllet. Bland det godt sammen og ha oppi hver av bollene der det er skrapt ut. 

Så lager du krem av pisket kremfløte og bittelitt sukker, og legger et godt lag i hver bolle. Strø melis på toppen- og så har du verdens beste semlor.

3 comments

  1. Altså, disse er så mye bedre enn de norske fastelavensbollene… Mmmm. Jeg lagde de for første gang i går (jeg er også sammen med en svenske) og fy søren!! Så utrolig godt. Jeg klarte å smelle i meg nesten tre stk. Haha! Veldig synd at det ikke er fastelaven litt oftere for disse kommer jeg til å lengte etter…..

    1. Helt enig. Og så bra at du er sammen med en svensk, da får man det beste utav to verdener. Det er semmeldagen idag i Sverige, så det er bare å mumse videre 😉

Leave a Reply