Fiken møter ricotta møter toast

_dsc2906

I fjor, rett etter at vi startet bloggen la vi ut et innlegg om ricotta. Ricotta er en italiensk ost som brukes mye i matlaging. Du har for eksempel kanskje sett ravioli i tomatsaus fylt med ricotta og spinat på menyen på en Italiensk restaurant. Det er min absolutte pasta favoritt over alle favoritter. 

Det fine med ricotta er at den i seg selv er så mild – at den kan brukes i mat uten at den dominerer smakene. Et triks er å ha den i kjøttdeigen når du lager kjøttboller. Men, om du tilsetter så lite som olivenolje og flaksalt blir ricottaosten vips spennende som den er, og er blant det beste du kan spise på en ristet toast skive som snacks, sammen med vin eller drinker. 

_dsc2914

Nå har jeg sett at folk begynner å bli mer oppmerksomme på ricotta her hjemme, og det er bra. Osten er nemlig også svært rimelig i pris – i forhold til mange andre oster. 

Jeg pleier å lage en ricotta dip som alle vennene mine elsker- den er enkel, sosial å spise og sjukt god. 

I dag har jeg smurt ferdige toast med mye av det som er i den ricotta dippen, og det skal jeg servere i kveld når mamma kommer innom oss på en liten visitt. 

Disse toastene passer også veldig fint nå i juletiden, med ferske fiken og rosmarin. Så skal du ha gjester; lag et stort fat med ricotta toast og jeg lover du vil få glade gjester 🙂

_dsc2958

Ingredienser (mengde avhenger av hvor mange toast du vil lage) 

1 boks ricotta 

Tynne skiver surdeigsbrød 

Fiken – beregn 1/2 pr toast 

Honning

Olivenolje 

Flaksalt 

Rosmarin

_dsc2975

Tilberedning 

Skjær skiver av brødet, en skive pr person (minst)… Rist skivene i ovn eller brødrister. Skjær fiken i skiver. Smør et tykt lag med ricottaost på hver toast, og topp med ferske fiken. Strø  biter av fersk rosmarin, og litt havsalt på toasten. Dryss til slutt over olivenolje og noen dråper honning.

Leave a Reply