Fiskespyd med villaks

I morgen har jeg bursdag, og som hvert eneste år gleder jeg meg veldig for jeg elsker bursdag, selvom det betyr at man blir et år eldre. Man skal heller feire at nok et år har gått og at man er frisk sa venninnen min og det er jeg veldig enig i. 

Men i dag er det ikke bursdag, bare mandag- og da sto fisk på menyen. Men ikke hvilken som helst fisk, nei vi kom over fersk villaks i butikken i går- og godt inspirert at mammaen til Filip tilberedte vi filetene til laksespyd. Det er altså så godt! 

Her er det egentlig kun fantasien som setter stopper for hva man har på spydet sammen med fisken, og man kan bruke mange typer fisk. Men vi holdt oss til villaks, gul paprika og ananas- oransje/rosa, gul/oransje og gul farge. Jeg er veldig glad i å lage mat som ser estetisk fint ut- derfor ble disse spydene nettopp så innbydende og enkle. 

Ved siden av spydene hadde vi en lett spinatsalat med avokado og parmesan, pluss ramsløkaioli som var en ny oppdagelse for oss som vi ble litt hekta på. Spiste det til pølser i går, og fiskespyd i dag 🙂 

Ingredienser til 4 spyd: 

400 gram villaks (vi kjøpte skiver og så skar jeg bare til biter) 

1/2 ananas 

1 gul paprika 

Spinatblader 

1/2 avokado 

Raspet parmesanost 

Sitron 

Olivenolje 

Ramsløkaioli, eller om ikke får tak i deg kan du blande ramsløk inn i vanlig aioli 

Brød 

Tilberedning 

Skjær laksen i tykke biter, det samme med ananas og paprika. Bruk 4 trespyd og ha på vekselvis laks, ananas og paprika. La spydene grille i ca 10-15 minutter. 

Spinaten skylles og has i en liten bolle. Kutt avokado i små terninger og rasp parmesanost. Ha avokado og parmesan over spinaten, og hell på olivenolje pluss sitronsaft. 

Server de deilige spydene med salat, aioli og brød

Leave a Reply