For alle sandwichelskere!

DSC02656

Da jeg gikk på The Lee Strasberg theatre and film Institute i New York ble jeg kjent med en annen verden av mat en hva jeg var vant med. Det tok litt tid innen jeg utforsket alt byen hadde å tilby; men for en ung student langt hjemmefra var selv en enkel salat fra det gigantiske matvarehuset Wholefood eksotisk.

Jeg fikk noen gode venner i løpet av de 2 årene jeg gikk på skolen, og en av dem er fremdeles blant de jeg bryr meg mest om. Australske Stephanie, eller Steph som hun ble kalt, var tre år eldre en meg, vakker, kul, og litt skummel. Eller hun var egentlig alt annet en skummel, det var bare mitt suverene førsteinntrykk som gjorde at respekten ble stor. Heldigvis for meg syntes Steph jeg var kul også, og vi ble etterhvert bestevenner. Stadig dukket vi opp på skolen i helt like klær, uten at det var planlagt. Vi hadde de samme klassene og vi jobbet med hverandre som scenepartnere. Og vi hang sammen etter skolen så ofte vi kunne. Så da vi spilte søstre i filmen Søvngjengeren flere å senere føltes det veldig rett.

Vi var veldig like på mange områder, blant annet elsket vi samme type mat: ostetallerken og vin, pasta og deilige salater. Dermed passet det vår tynne student lommebok å dele lunsj, amerikanere er dessuten som kjent ganske flinke til å lage store porsjoner. Det sto mellom to ting. Enten en salat med chevre og rødbeter og alt mulig digg, eller så gikk vi ned gata fra skolen, og bort til til en liten koselig kafé der de serverte mest kaker. Men det vi gikk dit for, det var sandwich’en med navnet “healt sandwich”. Grovt kornbrød fyllt med hummus, kalkun, tomat, avokado og ost.

DSC02605

DSC02635

Det var også Steph som noen år senere introduserte meg til grønn juice, gjerne sammen med croissant og kaffe. Hun ble i New York, mens jeg flyttet hjem. Jeg tenker ofte på tiden i New York, små og store, fine minner. Igår laget jeg lunsj til ære for Steph, og vår tid i NY: en “health sandwich”, sammen med en grønn juice, fra vår samarbeidspartner Juiceriet.

DSC02679

DSC02704

🙂

Leave a Reply