Godbit med blåmuggost og eple

Julen nærmer seg med stormskritt, og i den forbindelse merker jeg at jeg tenker jul i det meste vi lager av mat- uansett om det er julemat eller ei. 

Snacks gjør seg også godt i førjulstiden, enten man skal ha fest med masse god småmat, eller om du vil ha noe enkelt og godt å servere før middagen. 

Denne toasten med blåmuggost, eple, honning og basilikum er superenkel, og fantastisk god. Vi brukte blåmuggosten Kraftkar fra Tingvollost, som er kåret til verdens beste ost. Vi forstår hvorfor, for den er faktisk helt spesiell. Ekstra spesielt og gøy er det at den kommer fra en liten familiebedrift.  Og får du ikke tak i akkurat denne osten, kan du bruke en annen god blåmuggost, for eksempel en gorgonzola. 

Ingredienser: (6 snitter) 

3 små skiver surdeigsbrød 

1 bit blåmuggost 

Honning 

1 eple 

Olivenolje 

6 basilikum blader 

Tilberedning: 

Skjær brød i skiver og del de på midten. Har du store skiver kan du dele de i tre. En snitt skal være som et par munnfuller. 

Rist brødskivene. Dryss noen dråper olivenolje over hver toast. Smør på en tykk skive blåmuggost, og topp med en halv epleskive. Hell noen dråper honning over hver skive og topp med et blad basilikum.

Leave a Reply