Første søndag i advent

_dsc2613

Sola skinner ute, gradestokken er på pluss siden og bakken er full av gamle løv, jord og gress som er blitt brunt. Inne er det julemusikk på høyttaleren, julestjerne i vinduet, granbar i vaser, og adventsstake på bordet. Første søndag i advent og offisielt førjul. 

_dsc2541

_dsc2640

Jeg har to adventsstaker. En jeg har fått av mamma som er arvet fra oldemor. Den er tynn, rund og i sølv og jeg tar den fram hvert år. Så har jeg en ny jeg fikk av Mina Milanda i år med fire messingstaker omkranset av kongler og granbar. Den passet fint på marmorbordet vårt, med hvite vakre gamle lys oppi, og så kan jeg ha oldemor sin på kjøkkenet, med de tradisjonelle lilla lysene. 

_dsc2644

Vi duket til med en deilig søndagsbrunsj idag Filip og jeg, for å feire adventstiden. Surdeigsrundstykker, smør, egg, ost, skinke, juice. Kaffe, croissanter og grapefrukt. 

_dsc2652

Så sa jeg det første diktet i adventsversene mens jeg tente lyset. Det gjør jeg hvert år. Jeg liker den tradisjonen, det er vakre små dikt til ettertanke, om hva vi tenner lys for. 

_dsc2656

_dsc2682

” Så tenner vi et lys i kveld. Vi tenner det for glede. Det står og skinner for seg selv, og oss som er tilstede. Så tenner vi et lys i kveld. Vi tenner det for for glede ” 

_dsc2701

God søndag! 

Leave a Reply