French toast før ferien 

Siste uka før sommerferie og dagene går med til en blanding av møter, samarbeid, blogginnlegg – og bading. For selvom vi er i byen pga jobb, og det i blant føles litt omstendelig å dra ut til sjøen så gjør vi det faktisk hver dag, enten med bil eller sykkel. På den måten får man i alle fall følelsen av at det er ordentlig sommer, også i byen. 

I tillegg kan vi leke det er litt ferie ved å lage store frokoster, som vi gjorde i dag. French toast er en barndomsfavoritt fra oppveksten min. Fra California der familien min bodde et år ble denne oppskriften med oss hjem, og var en koserett på de mange søndager. 

Stekte brødskiver dyppet i egg og melk, med naturell yoghurt, banan og syltetøy på. Har du ikke smakt det ennå så har du noe godt i vente- for dette er en frokost kombinasjon i egen klasse. Yoghurt naturell mellom frukt og brød er en vri min familie gjør som vi altså fikk servert av venner i Santa Barbara- og det er det som gjør det så nydelig spør du meg. Da blir det en balanse mellom det søte, det syrlige og det friske. 

Ingredienser til 2 pers 

4 landbrødskiver (gjerne brød som er noen dager gammelt) 

2 egg 

8 ss melk 

Smør til steking 

Yoghurt naturell 

Agavesirup 

Jordbær (ca 1/2 kurv) 

1-2 bananer 

Tilberedning 

Bland melk og egg i en dyp bolle. Skjær brødet i skiver og dypp dem i egg og melk blandingen. 

Smelt smør i en stekepanne og stek skivene på middels varme i noen minutter på hver side. Skivene skal ha en lett stekeskorpe, være sprø på utsiden og myke inni. 

Legg yoghurt naturell i en bolle. Skjær banan i skiver og ha i en skål. Så kan du bruke et hvilket som helst syltetøy i prinsippet- men nå som det er sommer har jeg laget rørte jordbær ved å kutte jordbær i tynne skiver, ha de i en bolle og blande inn med noen skjeer agavesirup. Det blir super godt som topping over banan og yoghurten. 

Tips; Epleskiver er og godt på French toast, eller ha skiver av honningmelon ved siden av slik vi hadde på denne frokosten! 

Leave a Reply