Frisk og grønn start på et nytt år!

_DSC7172

Nytt år, nye muligheter. Sånn er det mange som tenker. Alle har vi noen nyttårsforsetter, om å bli bedre til å trene, bli flinkere med økonomien, ta lettere på utfordringer, osv. Det er noe fint med illusjonen om blanke ark, som kan motivere og gi håp om å forandre på små eller store ting. Men samtidig handler det som så mye annet om balanse, tenker jeg. Det er lett å ha mange tanker og ideer på slutten av året om alt man skal gjøre i januar etter en måned med julebord og “utskeielser”, men personlig foretrekker jeg både å trene i desember og drikke vin i januar 🙂

Uansett, å få i seg litt ekstra vitaminer når kulda biter og kroppen skriker etter lys er aldri feil. Jeg hadde lyst å bruke litt av det vi hadde i kjøleskapet, og det ble til denne salaten som smakte riktig så godt. Det syntes også Filip når han fikk noen ølkorv ved siden av. I tillegg lagde vi persille pesto som jeg smurte på rugbrød med en skive ost.

_DSC7210

Du trenger (til 2 pers) :

Grønnkål

1 rødbete

1/2 – 1 avokado, avhengig av størrelsen

1/2 grønt eple

Røstede mandler 

1/2 granateple 

Valnøtter 

Bladpersille 

Parmesan

Olivenolje 

Sitron 

Salt 

_DSC7217

_DSC7235

Sånn gjør du: 

Finhakk grønnkålen, og ha den i  skåler. Ha skiver av epler og rødbeter oppi, og avokado kuttet i terninger. Kryst over sitron og extra virgin olivenolje. Strø til slutt over over granateple kjerner og hakkede røstede mandler.

Til persille pestoen river du av bladpersille bladene og legger i en bolle. Ha oppi en neve valnøttkjerner, litt parmesan ost og olivenolje. Miks med en stavmikser til alt er blandet. Smak til med salt. Smør pestoen på toasted rugbrød. (eller annet brød) Ha en skive parmesan på toppen, og server sammen med salaten som en deilig lunsj!

_DSC7269

2 comments

  1. Så delikat og ser super godt ut. Skal testes denne uken:) takk for fin og inspirerende blogg! – og ikke minst en blogg som skiller seg ut. Fabelaktig!

    1. Hei Camilla, så flott! Det blir vi inspirerande av att höra. Håper den smaker 🙂

Leave a Reply