Frisk pastasalat med kylling og nye stoler

Sitter i vår nye stue med kveldssola som skinner inn gjennom vinduet på tulipanene i vinduskarmen og plantene som står på hylla. Jeg var ikke klar over at vi hadde så vakkert lys i denne leiligheten da vi flyttet inn, men det har vi altså og vi er heldige.

 

Stua vår har begynt å ta form, nå mangler vi bare en sofa og litt bilder på veggen. Vi gjorde et lite loppis kupp sist helg med gamle trestoler og en krakk, som Filip slipte ned før vi satte dem på kjøkkenet. Det er gøy å innrede med en kombinasjon av modernt og industrielt med antikt, det gir hjemmet en spennende karakter. Så siden vår leilighet har flere moderne elementer tåler den litt gamle koselige møbler. 

Til middag ville jeg lage noe grønt, og vi endte opp med en ordentlig helgrønn salat stappfull av deilige vårsmaker. Salat, asparges, grønne tomater, basilikum – og så parmesanmarinert kylling på toppen. Vi handlet alt hos vår favorittbutikk Gutta på haugen etter en dag på sykkeln gjennom byen. 

Ingredienser til 2 pers 

2 kyllingfileter 

1 kopp raspet parmesanost

Chiliflakes 

Olivenolje 

1 hjertelsalat hode 

2 grønne tomater (bruk røde om du ikke finner grønne)

5 tykke asparges 

Basilikum 

1 moden avokado 

1 mozzarella 

2 dl pastaskruer 

Balsamico sirup 

Tilberedning 

Sett ovnen på 200 grader. Legg kyllingfilet i en ildfast form, strø over raspet parmesan, noen dryss med Chiliflakes og litt olivenolje. Bak dem midt i ovnen ca 20 minutter. Ta dem så ut og skjær i skiver. 

Kutt stilkene og kok asparges til den er myk. Bruk vannet fra asparges til å deretter koke pastaen i. 

Kutt alle de grønne ingrediensene i biter på en fjøl. Når pastaen er ferdig kokt heller du av vannet og rører inn litt smør. 

Bland pasta, mozzarella i biter og alle salat ingredienser i en stor bolle. Hell over en god klunk olivenolje, litt salt og chili. 

Legg de oppkuttede kyllingbitene på toppen, og server salaten med balsamicosirup.

I samarbeid med Gutta på haugen

2 comments

  1. Hei! Kjæresten min og jeg skal reise med tog gjennom Sverige for å komme til Bornholm i juli. Vi planlegger et par netter i Gøteborg og en natt i Malmø (reiser fra Oslo søndag, ferje til Bornholm onsdag). Har dere noen gode tips til overnatting (helst økonomisk) og spisesteder i disse byene?

    1. Hei hei!

      Vi har dessverre ikke så mange tips når det kommer til overnatting, vi sover alltid hos Filip sine foreldre utenfor Göteborg. Når det kommeer til spisesteder vil vi anbefale magasinsgaten i Göteborg, både butikker og et koselig torg med cafeer og food trucks. The barn skal være veldig bra burgere, det har vi ikke fått testet ennå men det står høyt på listen. Og barabique er veldig god! I Malmö bør dere besøke Far i hatten, Lyran, og Møllerens torg! MAlmö er en superspennende by mat og naturvins messig 🙂 God tur!

Leave a Reply