Frokost i morgen

_DSC7562

Jeg er ikke så bra på å ta valg. Eller for å være ærlig er jeg ekstremt dårlig på å ta valg. Ikke nødvendigvis de store, viktige valgene her i livet, men de små hverdagsvalgene sliter jeg med. Jeg foretrekker derfor å ha minst mulig valgmuligheter. Som på restaurant for eksempel. Jo færre alternativer jo bedre. Ofte må Filip velge for oss begge, for da kan jeg lettere akseptere det som ble bestemt, og ikke tenke at jeg kanskje valgte feil.

Her hjemme prøver jeg å ikke ha altfor mange valg muligheter, sånn at jeg kan kjenne meg så enkel og ukomplisert som jeg ønsker å være. Denne frokosten er et av mine beste valg. Bircher muesli. Her hjemme har jeg sett flere kaller det kjøleskaps grøt men jeg foretrekker det opprinnelige navnet. Veldig fint frokost alternativ til granola og havregrøt. Her får du oppskriften på min hjemmelagede favoritt:

_DSC7650 _DSC7631

Du trenger: 

1 kopp havregryn 

1/2 kopp eplejuice 

yoghurt naturell 

gresskarkjerner 

solsikkekjerner

valnøtter 

grapefrukt (alt annen frukt som eple eller mango) 

syltetøy

Sånn gjør du: 

Trekk havregrynene i eplejuicen over natten. (Du kan lage større porsjon om du vil, så du har noen dager)

Bland inn noen skjeer naturell yoghurt så røren får en tykk litt grøt aktig konsistens. I en bolle, skål eller høyt glass legger du et lag av solsikkekjerner og gresskarkjerner. Ha deretter yoghurt blandingen over og legg et nytt lag over av solsikke og gresskarkjerner. På toppen legger du skiver av grapefrukt, (eller annen frukt) sammen med valnøttkjerner og ditt favoritt syltetøy. Jeg har brukt plommesyltetøy her.

Håper det smaker like godt som jeg syns det er.

_DSC7685

1 comment

Leave a Reply