Frokost med Alpro

Jeg fikk for en stund tilbake spørsmål om jeg kunne tenke meg å lage mat til en frokostevent Alpro skulle ha i forbindelse med lansering av noen nye produkter. 

Jeg er veldig glad i, og bruker både Alpro soyadrikk og Alpro mandeldrikk, så jeg tenkte det var en fin ting å si ja til. Alpro er sunne og gode alternativer til meieriprodukter for de som ønsker det. Det er bra for kroppen, og det bra for miljøet og bærekraft. 

Nå skal det sies at jeg er litt tryggere når jeg står hjemme på vårt eget kjøkken og lager mat, – det å skulle lage mat til både ukjente og kjente mennesker på et event gjør meg litt nervøs. Desto bedre å si ja, så jeg kunne utfordre meg på det området. Og heldigvis gikk det fint, alle som deltok på eventet virket veldig fornøyde med maten. 

Jeg skulle lage tre forskjellige frokost alternativer med Alpro sine produkter. En for de som ikke helt tar seg tid til å sette seg ned med frokost hjemme før jobb. En for de som har litt mer tid, men allikavel trenger noe som går kjapt å stelle istand. Og til slutt en frokost for de som setter seg ned å nyter frokosten.

Hjemme hos oss er vi flinke til å lage, og spise frokost, uansett hvor liten tid vi har. Det har jeg lært av mamma, som var veldig opptatt av bra frokostradisjoner da vi var små. Og det er så viktig for både kropp og sjel.  

Jeg laget en smoothie, min signatur birchermüsli – og scones. Baker du scones kan du ha dem i fryseren og ta frem så mange du trenger om morgenen. De er supergode med litt syltetøy på. Bircher müsli er en av mine faste oppskrifter, her er link til den 

Da jeg laget birchermusli for Alpro byttet jeg helt enkelt ut yoghurt med deres plantebaserte alternativ til yoghurt, og det funket veldig fint. Når det gjelder syltetøy så er det ikke så lett å lage plommesyltetøy midt på vinteren. Isteden kjøpte jeg frosne bjørnebær, lot de tine helt jeg helte av saften som danner seg i posen. Deretter hadde jeg de i en gryte og lot de koke noen minutter med et par SS sukker i. Det ble så godt! Et syltetøy du både kan ha til scones, müsli eller på brødskiva. 

Oppskrift på smoothie og scones får du her.

Smoothie

1 1/2 kopp Alpro risdrikk

1/2 banan

1 /2 kopp mango i biter

isbiter om man ønsker den ekstra kald.

Ha alt i en mikser og bland sammen, vips ferdig

Scones 

1 1/2 kopp (180 gram) hvetemel
1/2 teskje salt
1 1/2 teskje bakepulver
2 SS kokosolje
1/2 kopp (120 gram) Alpro plantebasert alternativ til yoghurt, smak; naturell
3 SS agave eller lønnesirup
3 SS Alpro mandeldrikk
1 teskje vaniljesukker
1/2 kopp oppkuttede valnøtter

Tilberedning

Varm ovnen til 200 grader- og legg et bakepapir på en stekeplate. Bland mel, bakepulver og salt. Rør inn kokosoljen til deigen er godt blandet sammen. Ha i Alpros plantebaserte alternativ til yoghurt, lønnesirup, Alpro mandeldrikk, vaniljesukker, og oppkuttede valnøtter. Om du bruker eltemaskin eller en sleiv så skal det bli til en fin deig. Jeg bruker hendene mot slutten. Om deigen er for klissete til å jobbe med tilsetter du litt mer mel. Form deigen til en avlang pølse (ca 4 cm høy) som du legger på bakepapiret. Skjær trekanter av deigen så det blir til 8 triangler. Pensle sconesene med litt mandelmelk og stek dem i ovnen i ca 20 minutter, eller til de er gyldne på toppen. Avkjøl, og spis. De du ikke spiser opp kan du fryse ned, og varme om morgenen så får du ferske scones til frokost 🙂

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Alpro. Hvis du vil lese mer om Alpro sine produkter kan du gjøre det HER

 

1 comment

Leave a Reply