Frokost med Miele og Trond Moi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frokost, det kan være så mye. Alle har vi et forhold til frokost, måltidet mange mener er dagens viktigste. Stor deilig søndagsfrokost med egg og ferske rundstykker, eller en kjapp hverdagsfrokost med granola og kaffe. Noen elsker frokost mens andre kun spiser fordi de vet det er viktig å få energi på morgenen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selv ble jeg veldig mye bedre til å spise ordentlig frokost etter at jeg møtte Filip. Naturlig nok fordi jeg lager frokost hver dag til oss begge, og uansett om vi skal opp og ut tidlig så lager jeg frokost. Hele dagen blir bedre om man har hatt tid og ro til å sitte ned, og spise. Om det så bare er ti minutter. Men ti minutter det har alle om morgenen, det handler jo bare om å ta seg tid til det.
Hver morgen da jeg var liten tente Mamma stearinlys og laget frokost til meg og søsknene mine, før skole, barnehage og jobb. Det var ingen som fikk løpe med en skive i hånda. Så jeg tenner selv stearinlys året rundt og skal videreføre den tradisjonen fra mamma. Det handler om å starten dagen med ro og hygge- så er man klar for hva enn resten av dagen skulle bringe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Før sommeren ble vi spurt om vi ville bidra med en av våre frokostfavoritter hos Miele, sammen med Trond Moi, som skulle lage sitt frokostforslag. Vi syntes det både var gøy og litt skummelt å skulle lage frokost for og med en såpass kjent kokk, i tillegg til at det hørtes veldig spennende ut å få bli bedre kjent med Miele sine produkter. Det var fint å lage en frokostsak, når både Filip og jeg er genuint opptatt av en bra frokost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Miele har alt du kan tenke deg av hvitevarer, og kjøkkenet deres som vi jobbet på var utrolig spennende å ta en nærmere titt på. Selv opererer vi i øyeblikket med en 30 år gammel ovn på hytta. Den gjør på alle måter nytten, men det Trond viste oss med Miele sin dampovn, det var helt fantastisk. Med en dampovn kan du sette inn rundstykker, eller havregrøt, kvelden før, programmere ovnen slik at den settes på steking til en viss tid morgenen etter. Du kan altså stå opp til ferske nybakte rundstykker klokken 08.00 en tirsdag morgen. Eller en stor skål med havregrøt til hele familien. Jeg husker selv vi hadde en brødbakermaskin hjemme da jeg var liten, og det er faktisk nesten ingenting som kan sammenlignes med at huset lukter ferskt brød når du våkner. Det var svært enkelt å gjøre – noe alle kan få til, som selvfølgelig er et stort plusspoeng. I tillegg blir resultatet garantert bedre, fordi ovnen både hever, og steker. Det samme kan du gjøre med middagsretter, du kan programmere ovnen slik at ovnen steker en perfekt kylling, med brokkoli og poteter. Du kan til og med  lagre måltider du tidligere har programmert, så du i ettertid bare trykker på en knapp, og så gir ovnen deg de samme instruksjonene som sist. Svært fancy, svært enkelt.

_98A0705

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi lurte en stund på hva vi skulle diske opp med, noe enkelt og hverdagslig, eller en mer luksus helgefavoritt? Vi kombinerte de to, så det ble en enkel helgfavoritt. French toast, med en vri. Da jeg bodde et år i California som barn fikk vi servert denne retten av en familievenn, og den ble med oss hjem til Oslo. I mitt hode laget Mamma og Pappa den til oss hver søndag. Det geniale er at du kan bruke brød som holder på å bli gammelt og tørt, så du slipper å kaste det. Brødet må bare ikke være for mørkt. Vi brukte altså ikke Miele sin dampovn, men fikk bruke stekeplaten som også var utrolig bra å jobbe med. Brødene stekte perfekt i pannen, og jeg slapp å bli nervøs for at de skulle svi seg mens Trond Moi sto og så på.
Oppskrift på french toast finner du her, hvor du også kan lese hele artikkelen til DN: Frokost med Miele og Trond Moi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God helg 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply