Frokost

Kom Mai du skjønne milde. Det må være den vakreste måneden av dem alle her hjemme i Norden, Mai. Med knoppene som blomstrer, trærne som springer ut i de nydeligste farger over natten. De stille, klare morgenen og de varme, lange, lyse ettermiddagene. Jeg elsker denne tiden så intenst, og antagelig elsker man den også bittelitt ekstra fordi man vet det ikke varer i det uendelige.

Vi har en diger bjørk utenfor kjøkkenvinduet, der lyset flommer inn mellom grenene og det gjør morgenene så vakre. På denne tiden av året gjør det heller ingenting når Louis våkner kl 06.00, for det er allerede blitt lyst og man får heller en god mulighet til å starte dagen tidlig og få mye ut av de stille, fine morgentimene.

Frokosten vår varierer mellom alt fra yoghurt og granola til brød med ost og salami, grøt med bær, croissant med syltetøy, og kokt egg. Når vi har deilige produkter fra kolonihagen gleder vi oss litt ekstra til frokosten for de produktene er så utrolig gode, og økologiske. Vi er blitt veldig fan av yoghurten deres fra Røros meieriet, så den spiser vi ofte sammen med hjemmelaget granola.

I dag hadde vi ikke mer granola, men man kan spise yoghurt for det. I vakre glass fra vår samarbeidspartner Eva Solo la vi først et lag naturell yoghurt, skivet banan, skivet jordbær, gresskarfrø og sesamfrø og så dryppet jeg over flytende honning. Da ble det litt som en gresk yoghurt variant og det er perfekt ved siden av for eksempel et rundstykke.

Nå skal vi ut å fikse masse ting før en spennende reise står for tur i morgen. Ha en deilig fridag!

I samarbeid med Eva Solo

 

 

Leave a Reply