Gårdsbutikk og romjul i Sverige

_DSC6718

Nå er vi trygt på plass i Onsala hjemme hos Filip sine foreldre, hvor vi skal være til over nyttår. Snøen glitrer fremdeles med sitt fravær, men det er så deilig å gå tur rundt omkring her, i landlig miljø med frisk luft, så det gjør ikke så mye, selvom det er vakrest med hvit jul.  Jeg har lett litt etter inspirasjon til hva vi skulle lage mens vi er her, så husket jeg på gårdsbutikken vi besøkte sist vi var her, som ligger på veien ut til Tjolöholm slott. (Kommer tilbake til det slottet senere i uka) Jeg er stor tilhenger av selvdrevne butikker og små lokale forhandlere, det gir en mye større “kjensla” å handle på den måten, helst hadde jeg bare handlet sånn, om det lot seg gjøre.

Å kjøre bortover en landevei og stoppe utenfor en låve. Se store kurver med mange deilige ferske råvarer og plukke det man trenger av grønnsaker og frukt. Det blir ikke bedre, i min matverden. I tillegg var det selvhjelp, så man la bare pengene (kun kontant) i en liten boks når man hadde handlet ferdig.

Jeg kjøpte 3 ulike varianter av rødbeter; en gul, en rosa og en rød. Grønnkål og selleri rot. Epler, appelsiner og litt annet godt. I morgen skal vi lage mat med råvarene vi kjøpte.

_DSC6803 _DSC6838_DSC6781 _DSC6841_DSC6864 copy

2 comments

  1. Takk for en fantastisk fin blogg og inspirerende oppskrifter. Hvor er vinterskoene på bildet kjøpt? Fortsatt god jul 🙂

    1. Hei Helene! Så topp å høre. Skoene er fra Uggs faktisk. Kjøpt i NY for noen år siden, kanskje de har de på nett fortsatt… Godt nytt år til deg 🙂

Leave a Reply