God morgen =)

_dsc0990

Min absolutte favorittfrokost finner sted i Los Angeles, nærmere bestemt Venice Beach. Det har jeg skrevet om tidligere: mandelsmør med friske bær. Grunnen til at jeg er så glad i den frokosten er ikke fordi den er ekstraordinær, spesielt fancy eller vanskelig å lage selv, den er bare ekstremt god. Enkel og smakfull. Det burde jo dermed egentlig være ganske lett å få tak i bra frokost ute – om premissene ikke er skyhøye, men overraskende nok så er det ikke sånn. Jeg tror det handler om at mange som tilbyr frokost tenker det skal være noe spesielt- og hvis det er enkelt så blir det fort litt kjedelig og traust. Synes jeg. Jeg leter alltid etter et frokoststed jeg vil tilbake til, både her hjemme og når jeg er ute å reiser. København er vel de som har kommet nærmest, for der får du de enkleste og deiligste små frokostretter, til en billig penge. Poenget er jo at de færreste ønsker seg en fancy frokost- man vil ha noe godt, delvis sunt og enkelt. 

_dsc0942

Vi har tilberedt det vi føler er den ultimate hverdagsfrokosten. Lett å stelle istand og veldig smakfull. Filip vil ha egg, jeg vil ha syltetøy, begge vil ha rugbrød og ost. Syltetøy varierer jeg med fra sesong til sesong, nå er det bjørnebær fra hytta og plommesyltøy. 

_dsc0953

Ingredienser: til 2 pers 

4 skiver rugbrød 

2 egg

Skiver av hvit ost 

Syltetøy; 

Plommesyltøy

Bjørnebærsyltetøy 

Smør 

Salt til egg

Kaffe 🙂

_dsc0998

Tilberedning: 

Syltetøy lager du på forhånd. Bjørnebær er superlett; jeg hadde de frosne fra jeg plukket de på hytta- men enten du bruker frosne eller ferske rører du de sammen med et par skjeer sukker, (mengden må fu smake deg fram til for det kommer helt an på hvor søtt du ønsker å ha det) – og vips har du syltetøy. Plommesyltøy lager du ved å ta ut stenene i plommene, kutte dem i biter og koke på svak varme sammen med litt sukker, (et par skjeer begynner jeg med og så smaker jeg meg fram til ønsket søthet). Syltetøyet er ferdig når plommene er kokt igjennom, men fremdeles har en fin lysrosa farge. 

Kok egg, syv minutter er perfekt tid mener vi. Skjær skiver av hvit ost og legg på en tallerken sammen med egg, ristet eller ferskt rugbrød, godt smør, og en klatt syltetøy. Server med din favorittkaffe, og ha en deilig start på dagen. 

Leave a Reply