Gode råvarer tar oss langt

I dag, mellom regnbyger og solskinn, kom Filip hjem med en pose av de beste tomatene du får tak i. Fargeglade, sydlandske, smakfulle, tomater. Og da endret middagsplanen seg. 

For den maten jeg liker aller best å lage, og spise- den er svært enkel, og består av svært gode råvarer. Olivenolje, parmesanost, tomater, bladpersille, hvitløk, chili og pasta dannet grunnlaget for et lite torsdags festmåltid. Man trenger ikke annet for å få en god pasta – så lenge hver ingrediens er av kvalitet. Så koster kanskje råvarene litt mer, men fordi det er færre råvarer blir det alt i alt ikke så ille. 

Her i heimen er det nyvaskede gulv i påvente av helgebesøk, en så deilig følelse når man hår barbeint rundt og føler på sommeren og vet at alt er rent og pent rundt seg. 

Ved siden av denne sommer pastaretten laget jeg bruschetta med pistasjenøtter – som er fantastisk godt sammen med en tomatrett. Oppskrift på det finner du HER

Ingredienser til pers 

250 gram tagliatelle 

2 store tomater 

3 hvitløksfedd 

1 neve bladpersille 

Parmesanost 

 Chiliflakes 

God olivenolje 

Tilberedning 

Kok opp en stor gryte med saltet vann. Ha pastaen i vannet og la den koke til den er al dente, altså gjennomkokt men allikavel med litt motstand i seg. 

Kutt opp hvitløk i skiver, tomater i terningstore biter og rasp parmesanost. 

Hell av vannet på pastaen. Ha hvitløkskivene oppi gryta med en klunk olivenolje. ( Dette trenger ikke være en veldig god olje, til steking bruker jeg en mer nøytral og billigere olje mens jeg sparer den gode flasken til når du heller over retten til slutt. ) 

Når hvitløksfeddene har stekt i ca et minutt har du oppi pastaen og tomatbitene sammen med et par klyper chiliflakes og litt havsalt. Vend alt godt sammen, og hell på en god klunk extra virgin olivenolje. Til slutt har du oppi frisk bladpersille. 

Server pastaen sammen med revet parmesanost, og om du ønsker, mozzarella ost og bruschetta med pistasjenøtter.

3 comments

  1. Nam!!!

  2. Så digg! Jeg elsker denne bloggen. Det er som en perle i dette mylderet av ræl (ikke så snilt å si kanskje).
    Keep up the good work!!

    1. Tusen takk Aina! Hehe ja litt, men det var ju utrolig hyggelig å høre for oss 😉 Håper du får en fin lørdag!

Leave a Reply