Golden snack

Etter en deilig jul med skinke, poteter, pølse, røkelaks og sild i fokus får kroppen behov for litt annen type mat. Naturlig nok. Jeg er ikke så fan av å overspise i desember og tenke ekstremt i januar. Alt handler om balanse. Men det er fint med ulike perioder der man spiser forskjellige ting, og nå er det igjen tid for å la kjøkkenet handle om krydder, olje, ost og grønnsaker, blant annet 🙂 

Selvom det ikke er januar ennå har hverdagen forsiktig begynt å ta form igjen. Det er også fint på sitt sett. 

Denne retten er en vegetar rett som du kan bruke enten som forrett eller ha ved siden av en hovedrett. Vi hadde først tenkt å bruke ferske artisjokker – men det er det ikke helt sesong for. Artisjokk på boks er jeg også veldig glad i, de smaker litt annerledes enn de ferske, men er perfekte å bruke i matlaging. 

Om du skal ha nyttårsaften middag selv, eller bidra med en rett er denne helt topp til det også, den smaker himmelsk og er ikke vanskelig å smelle sammen. 

Ingredienser 

1 boks artisjokker (det er 5 stk i hver boks, beregn i alle fall 1 til hver, så kan du doble eller triple oppskriften om du ønsker) 

1 pakke ruccolasalat 

1 bit chevre ost. (Det skal være ca 2-3 terninger oppi hvert artisjokkhjerte) 

Timian 

Honning 

Olivenolje 

Sort pepper 

Tilberedning 

Hell av vannet på artisjokkene. Tørk de godt med kjøkkenpapir så de blir så tørre som mulig uten at de går i stykker. 

Sett ovnen på 250 grader. Legg artisjokkene med bunnen ned på en stekeplate dekket med bakepapir. Hell noen dråper olivenolje over hver artisjokk og dytt deretter så mye chevre som får plass oppi toppen. Dryss frisk timian og sort pepper over før du setter stekeplaten inn, midt i ovnen. Stek i ca 8 minutter til toppen er gyllen.

Legg ruccolasalat på et fat og dryss over olivenolje og honning. Sett de ferdigbakte artisjokkene oppå salaten. 

Server med ristet brød.

Leave a Reply