Grapefrukt for kropp og sjel

I dag vil jeg slå et slag for Grapefrukten. En av de beste fruktene jeg vet om. Mange tenker på den som en syrlig bror til appelsinen, men den er jo så mye mer en det. Den helt gule er ganske sur, men de rosa har en veldig deilig smak, og i tillegg er den proppfull av vitaminer, mineraler og antioksidanter, den kan forebygge sykdom, og noen forskere har til og med kommet fram til at den øker konsentrasjonen din.

I NY er det nesten alltid både grapefruktjuice og appelsinjuice på menyen, uansett om det er en hip cafe eller en diner. Selv bruker jeg den både til gingershots, i mat, og jeg spiser den som den er, til frokost, enten sammen med yoghurt eller ved siden av brødskiva.

Jeg ble veldig tidlig introdusert til denne rosa fristelsen. I mitt barndomshjem var det nemlig pappa som sto for det meste av matlagingen, han er en stor del av hvorfor jeg så tidlig begynte å interessere meg for mat. Det var han, og bestefaren min. Pappa laget kulinarisk mat, mens “Beste”  sto for den tradisjonelle mat. Så fikk jeg lære begge deler.  Med pappa var det sånn at det han spiste, det ville jeg også spise. Så når han tok kayennepepper på maten tok jeg paprika krydder. Ikke fordi det smakte så mye, men fordi det var helt likt som pappa, og det var tøft. Og pappa laget grapefrukt dessert til oss to, av og til etter middag, og det ble noe jeg elsket veldig fort. Han delte en grapefrukt i to, skar rundt hele kjøttet så den var helt løs selvom den fremdeles lå i skallet, så drysset han godt med sukker over, også spiste vi den med t-skje. Helt nydelig, (og en bra måte for barn å få i seg litt grape)

Så, innimellom all julemat, drikke og kos, skjær opp en grapefrukt ved siden av frokosten og gi kroppen din en velfortjent liten vitaminbombe 🙂

Frukt

Leave a Reply