Grilla’ salat, rett og slett

I blant kan jeg føle meg litt fantasiløs når jeg skal komme på matretter å lage. Sånn er det antagelig for de fleste innenfor det de holder på med av kreative ting. Men så, innimellom føler jeg meg svært kreativ – når vi plutselig har laget en rett som både ser magisk ut, og smaker intet mindre. Sånn ble det i dag. 

Kanskje fordi vi i ettermiddag gjorde noe som føltes absurd i et par minutter, men samtidig veldig rett. Vi dro ut å badet. Ok, så er det kanskje ikke så rart å bade den 13 juni, men når himmelen åpnet seg i det vi gikk ut døra til den grad at det så ut som små innsjøer rundt omkring i gatene, da lo vi ganske godt der vi sto i døråpningen og ventet på å se om det skulle gå over. Det gjorde det ikke, men vi skulle bade. Det er jo det beste som finnes og da kan man ikke la regn stoppe seg.

Sola kom ikke fram selvom regnet tok slutt og det føltes grått og kaldt i vinden ute ved havet. Men følelsen når vi kastet oss uti havet, og ikke minst følelsen når vi kom opp – den kan kun beskrives som ekstatisk, lett og så uendelig deilig. 

Tilbake til retten. Grillet salat har vi laget. Rett og slett grillet hjertesalat med bakt fetaost, søte jordbær, ristede frø og nøtter, koriander, og en enkel dressing bestående av olivenolje og honning.

Når du griller salaten blir det nesten litt som en annen grønnsak enn når den er rå. Stekt på utsiden og mere kokt inni; og utrolig godt. 

Sammen med den varme osten og de andre smakene ble det svært vellykket, og det blir ikke lenge til vi lager den igjen. Vi grilla kylling ved siden av, men du kan egentlig ha hva du vil av kylling eller kjøtt. Og så godt brød da, alltid godt brød ved siden av salat. 

Ingredienser 2 pers 

2 hoder hjertesalat 

150 gram gresk fetaost 

2 never salatmix (solsikkefrø, gresskarfrø, pinjenøtter, valnøtter) 

1 liten bunt koriander 

6-8 jordbær 

1 SS honning 

Olivenolje 

Havsalt 

Tilberedning 

Kutt de to salathodene i halve. Legg fetaosten i aluminiumfolie. Grill de halve salathodene rett på grillen, middels varme ca syv minutter på hver side. Fetaosten kan ligge å bake i folien hele tiden mens salaten grilles. 

Legg de ferdig grillede salathodene på et stort fat og ha fetaosten over. Drypp honning over osten, ikke vær redd for å bruke litt mye honning. Vi hadde en fastere honning men du kan bruke flytende også. Rist frø og nøtter i tørr panne med litt havsalt. 

Kutt jordbær i halve og legg dem over salaten sammen med koriander og ferdig ristede frø. Dryss til slutt olivenolje over hele salaten og server.

Leave a Reply