Grillet kyllingtacos med syltet rødløk og koriander

Jeg vet ikke hva det er med kylling som gjør at den blir så vanvittig god når den grilles. Det kan nesten ikke sammenlignes med kylling i ovn, selvom det og selvfølgelig er deilig. 

I blant kan man tenke at det å grille er et ork, og egentlig noe man bare helst gjør på de varmeste dagene. Men vi griller egentlig uansett vær, nettopp av den grunn at smaken på det du griller blir så uslåelig. 

Det holder å ha en liten grill på balkongen eller i bakgården, gassgrill eller kullgrill. Vi har en minibalkong i trappeoppgangen her vi bor, der står vår lille grill og brukes flittig. 

Disse tacoene er laget med grillet kylling og tykke potetkaker, altså potetlomper som er tykkere enn vanlig lomper. Det er så godt og passer perfekt til tacos. Om vi ikke lager lomper selv som vi ikke alltid har overskudd til naturlig nok bruker jeg potetlomper, eller tykke potetkaker. Rett i ovnen med noen skiver ost på og de blir som nordiske sprø tortilla lomper. Mm. 

Ingredienser til 2 pers 

1 pakke lomper 

2 stk kyllingfileter 

3 fedd hvitløk 

Ost

Salat 

Syltet rødløk: 

1 rødløk 

3 ss sukker 

Hvitvinseddik 

Vann 

2 lime 

1 stor avokado 

Koriander 

1 stor tomat

Hjertesalat

Tomatsalsa

Creme Fraiche 

Tilberedning 

Syltet rødløk er perfekt på tacos og det eneste i denne oppskriften som tar litt tid. Du må ha et par timer i alle fall. Kutt rødløk i tynne skiver, ha det i en bolle og dryss over 3 SS sukker. Fyll halvparten av skålen med hvitvinseddik og resten med kokende vann, så det dekker løken. Rør litt rundt med en skje og la løken trekke inn i laken et par- tre timer. 

Kyllingfiletene marineres lett med litt olivenolje, salt, pepper og oppkuttet hvitløk. La de grille på begge sider til de er akkurat gjennomstekt. 

Legg skiver av ost på lompene og stek dem i ovnen til osten er smeltet. Ønsker du myke lomper kan de tas ut tidlig, vil du ha de mer stive lar du de ligge lenger. 

Kutt et par tomater i biter sammen med litt koriander og limesaft. Avokadoen moses og blandes med en klunk olivenolje, limesaft, koriander, pepper og salt. Kutt salat i biter og ha i en bolle. 

Sett alle skålene på bordet og digg inn. Ps, vi lager ofte vår egen salsa men det finnes en salsa jeg synes er så sykt god at jeg kjøper den om jeg kommer over den. Den heter superbra Salsa og anbefales virkelig!

2 comments

  1. Hvor finner en disse potetkakene? 🙂

    1. Hei! Du får dem på helsekostbutikken Røtter vet jeg, og hos Gutta på haugen – hvis du bør i Oslo 🙂

Leave a Reply