Grønn curry med laks

I en tilsynelatende perfekt hverdag skulle jeg gjerne startet hver mandag med en stooor kasse mat på døra der det lå alle mulige godsaker for en hel uke. Middagsingredienser fram til helgen og alt mulig annet man syns er deilig og bruker spise. Jeg skulle da også hatt et såpass stort kjøleskap at jeg hadde plass til alt denne kassen inneholdt.

Jeg beundrer alle som klarer å handle en gang i uken, og jeg misunner alle som vet hva de skal ha til middag hele uka. Sånn er det ikke hos oss, og sånn tror jeg nok aldri det vil bli heller. Men det får være greit.

Men uansett hvordan man handler og planlegger så må man ha middag. Hver dag. Og den daglige utfordringen er å lage en middag som er god, som passer til både liten og stor, og som helst ikke tar så innmari lang tid.

Vi som er opptatt av hverdagskos har ikke gitt opp det selvom middagen er skjøvet fram til kl fem, vi må bare senge krava litt og tenke litt mer kreativt!

I dag har vi laget en slags grønn curry med laks og det ble supergodt! Alt er i en panne som også er deilig, og det tar ikke mer en 30 minutter.

Ingredienser

1 gul løk

2-3 fedd hvitløk

Ca 400 gram laks

2 ss grønn currypaste

1 pakke aspargesbønner

6-8 champignon

1 stor rød paprika

1 stor boks kokosmelk

Olivenolje

1 ss worchestersaus

Saften av 1/2 lime

Salt

Pepper

Frisk koriander

Tilberedning

Kutt løk og hvitløk i skiver og ha i en stor gryte eller dyp stekepanne. Fres et par minutter i en god klunk olivenolje. Hakk paprika i biter og champignon i skiver. Ha i gryta sammen med aspargesbønner. Surr et par minutter til i olje, før du tilsetter worcestersaus, kokosmelk, grønn currypaste, og limejuice. Bland alt godt sammen og la det surre på lav varme. Etter ca fem minutter har du oppi skiver av laks. Dryss over salt og pepper og la laksen trekke i sausen til den er akkurat gjennomkokt. Dryss til sist over masse koriander, og server retten med ris eller brød.

Ps, i denne retten kan det med hell tilsettes en hel chili i tynne skiver, vi gjorde ikke det pga barn men hadde hatt det i om det bare var voksne til bords 🙂


Leave a Reply