Grønnkål i cæsarsalat :)

_DSC9836

Faren min var musiker fram til jeg ble født. Han sluttet ikke på grunn av meg altså, det var bare et annet yrke som veide sterkere etter ti år i musikkbransjen. Men vi fikk vokse opp med mye musikk i hjemmet. Piano, saksofon en sjelden gang, utallige fantastiske artister som sang til oss fra LP’ene som regjerte i hjemmene på åttitallet. Og gitar. Pappa var nemlig utrolig flink til å spille gitar, selvom det ikke var hans egentlige profesjonelle musikalske instrument. Aller best husker jeg at han klimpret på gitaren her på hytta. Enten bare for oss ute på verandaen, eller når vi hadde store venner- og familie kvelder. Det var og er noe av det koseligste jeg vet å høre på. Så, heldig for meg fikk jeg en kjæreste som selv liker å spille gitar. 

_DSC9647 _DSC9729

Her på Veierland har vi fått noen bonus sommerdager, så vi kan ikke klage. Og med sommervarme kommer ønsket om å spise noe friskt – men samtidig er kjøligere kvelder så retten vi har laget i dag i grunnen passer veldig fint både når det er varmt og kaldt ute. Cæsarsalat er noe de fleste har et forhold til, eller i alle fall vet hva er. Den klassiske salaten du får på nesten alle klassiske restauranter. Jeg har spist noen farlig gode Cæsar salater i mitt liv, og noen farlig slappe. Når den er god forstår man hvorfor det er en klassiker. Vi har byttet ut den klassisk romano salaten med grønnkål, og det er bare å anbefale. Det ble rett og slett helt topp godt. Du kan lage den til grillet eller stekt kylling som det mest klassisk, eller til en bit rødt kjøtt, det hadde vi i dag. Avokado var veldig deilig å ha ved siden av, så legg til deg om du ønsker. 

_DSC9864 _DSC9742

Ingredienser: 

1 pakke grønnkål 

6 ansjosfileter 

2 egg guler 

3 ss parmesanost 

Saften av en 1/2 sitron 

2 dl olivenolje 

1 fedd hvitløk

1 Ts Dijon sennep

Flaksalt 

Sort pepper 

2 skiver surdeigsbrød eller annet lyst brød

_DSC9895

Tilbereding: 

Sett ovnen på 200 grader. Fordel eggene så du har egg gulen i en bolle. Finhakk ansjosfilet og hvitløk og bland inn i egget. Ha i Dijonsennep, raspet parmesanost, sitronsaft, olivenolje, flaksalt, sort pepper og salt. Skjær to surdeigsbrødskiver i terninger og legg på en stekeplate. Rist terningene i ovn i ca ti minutter, til de er stekt og crispy. Ta ut og avkjøl. Ha grønnkål i en stor bolle. Hell over dressingen og bland godt inn i salaten. Ha oppi krutonger og vend inn. Server med ønsket kylling eller kjøtt, og en skål med oppskåret avokado.

Leave a Reply