Grønt, sprøtt, søtt og sunt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har en elsk for grønnkål, det har jeg hatt siden første gang jeg smakte det, i en gammel loftsbygning langt ute i Brooklyn der en kunstnerdame fra Norge bodde. Hun hadde mange allergier og var veldig oppe og sto med alt som var sunt for kroppen. Så der ble jeg servert urtete med honning til frokosten og grønnkål stekt i kokosolje ved middagsbordet. Og all mulig deilige hvite geitoster 🙂 Hun fortalte meg om alle mineraler og vitaminer det fantes i denne vidundergrønnsaken “kale”, at det var ennå bedre en brokkoli, og at den funker både kald og varm. Det tok flere år før jeg begynte å spise det regelmessig selv, men etter å ha fått det servert på flere yndlingsrestauranter i New York ble det også en av mine favoritter. Og nå bruker jeg det hjemme minst et par ganger i uken. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg blir alltid glad når jet finner nye varianter av måter å bruke grønnkålen i salater som er det jeg anvender den til mest. 

Denne oppskriften ble til da jeg kom over en biodynamisk fetaost mamma hadde hjemme, og jeg hadde brun ris til overs fra gårsdagens middag. Sammen med en persillepesto, litt brød, fisk eller kylling blir det en knallgod og enkel middag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser- 2 pers: 

1 pakke grønnkål 

1/2 moden mango 

1/2 pakke gresk fetaost 

1 god neve røstede mandler 

 avokado 

Olivenolje 

Tørked chili 

Sitron 

1 bunt bladpersille

1 neve valnøtter 

1 neve raspet parmesanost

Salt

Pepper 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilbereding: 

Ha grønnkål i en stor bolle. Skjær avokado og mango i terninger og ha i salaten. Hakk røstede mandler og riv biter av fetaost oppi. Hell over en god klunk olivenolje, saften av 1/2 sitron og et dryss tørked chili. Bland alt godt sammen. 

Lag persillepesto ved å mikse bladpersille, parmesanost, valnøtter og olivenolje i en bolle med en stavmikser. 

Server salat med brød, pesto og eventuell ønsket fisk eller kylling ved siden av.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Enjoy!

4 comments

  1. Ser deilig ut!
    Er oppskriften til to pers?

    1. Hei Siri, ja den er til to pers, legger till det i inlägget 🙂

  2. Jag är så glad att jag hittade detta receptet! Det är verkligen en fantastisk sallad, bjuder alltid på den vid främmat och måste alltid skicka med receptet hem med gästerna. Tack för en vinnande rätt! ?

    1. Så herlig Johanna, ingenting er bedre enn en salat man alltid vet blir vellykket 🙂 Og veldig fint å höre at den faller i smak. Elsker å eksperimentere med gode salater. Ha en fin dag! 🙂

Leave a Reply