Gulrotsuppe, når den er som best

_DSC7292

Boom så ble det 2016 og boom så ble det kaldt. Det er rart med det, men uansett hvor mange år man opplever kalde vinter perioder så tar man seg i å bli like “overrasket” hver gang det kommer. Kanskje fordi vi har et bittelite håp om at det etter jul bare skal bli lysere og varmere for hver dag som går, fram til sommeren. Men det er ikke det landet vi har bosatt oss i. Lysere blir det, men enten du liker ski og snø eller ikke så er det kaldt og sånn kommer det nok alltid til å være i januar.

Jeg er veldig glad i sesong basert mat, og jeg har visse mat retter og ingredienser jeg synes passer bedre til de ulike årstidene. Suppe er noe de fleste forbinder med høst/vinter. Da jeg var liten syntes jeg suppe var så nitrist som det kunne bli. Men det var nok mest fordi jeg forbant det med den tynne suppen vi måtte komme oss gjennom før vi fikk middag på høyfjellshotellet vi var hver påske. Nå derimot elsker jeg supper. Miso suppe til sushi, og thai tom kha ga suppe er en stor favoritt. Her hjemme lager jeg som oftest supper med en mer tykk konsistens, jeg liker når det nesten er som en pure. Denne suppen er en favoritt, om du bare vil ha noe enkelt, smakfullt, varmt og fullt av krutt. Veldig godt sammen med brød, smør og en god ost!

_DSC7309

Du trenger:

1 bunt gulrøtter 

1 boks kokosnøtt melk

1 chili

1 stor bit ingefær (dette kan du tilpasse litt etter hvor sterk du vil suppen skal være)

1/2 appelsin

Bladpersille og olivenolje til garnityr 

_DSC7361_DSC7373 copy

Sånn gjør du: 

Kutt gulrøttene og ingefæren i store biter og la de koke sammen med 1 hel chili til alt er mykt i konsistensen. Hell av vannet men spar litt i en kopp. Hell oppi boksen med kokosnøtt melk og bruk en stavmikser til å få suppen helt glatt. Spe på med litt av det kokte vannet om den er for tykk. Tilsett saften av en halv appelsin, og smak til med salt. Server med oppkuttet bladpersille og litt olivenolje over i tillegg til ønsket tilbehør.

_DSC7457

 

 

2 comments

  1. Høres nydelig ut og skal prøves i dag!
    Hvor mange porsjoner er denne oppskriften til?
    Takk for inspirerende blogg!

    1. Hei Siri, den er beregnet til ca 2 personer. Skulle ha skrevet det i oppskriften men 😉 Håper det smaker!

Leave a Reply