Gutta Fra Havet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I går skulle vi til Tønsberg på en jobb. Jeg er veldig glad i å kjøre bil, på lengre distanser. I byen synes jeg bare det er mas. Men på tur, på road-trip enten det er en kort eller lang en, elsker jeg det. Jeg vet ikke hva det er som gjør at jeg liker det så godt, men det handler nok om følelsen av å være på vei et sted, samtidig som man ikke kan gjøre noe annet enn akkurat det man gjør. Det gjør meg rolig og glad. Nå er ikke turen til Tønsberg noen langtur akkurat, men det er allikavel en biltur. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi stoppet i Sandvika for å kjøpe lunsj, hos en av Gutta på Haugen sine to ganske nyåpnede fiskebutikker: Gutta fra Havet!

Den ene ligger altså i Sandvika og åpnet i starten av september, mens den andre ligger på St.Hanshaugen og åpnet igår! 

Det var en glede å tre inn i Sandvika butikken. Den lengste fiskedisken jeg har sett i en norsk fiskebutikk strakk seg bortover på venstrehånd, med alt fra hummer, blåskjell og reker, til laks, tunfisk, flere sorter torsk og mer uvanlig fisk. Så har de i tillegg alle mulige grønnsaker, godt brød, og delikatesser som oster og pølser, sild og hermetikk, og skagenrøre, blant annet. Med andre ord alt man kan ønske seg, samlet på et sted 🙂 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De har også en egen disk med ferdigretter som er helt topp, både til lunsj og middag. Vi kjøpte med oss fire ferske fiskekaker, en baguette og skagenrøre (som er noe det beste jeg vet) til lunsj på bilturen- og så kjøpte vi med oss en nærmest fiks ferdig middag til kvelden. Veldig perfekt om man kommer hjem og ikke orker å lage middag men samtidig vil spise noe sunt- og godt. Ferdigmat kan fort bli litt trist, men dette var alt annet enn det. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi valgte en gulrotpuré, fenikkelsalat og et soyasmør med chili, og utifra tilbehøret kjøpte vi en torsk vi syntes passet til det. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så, da vi kom hjem om kvelden var det bare å varme gulrotpureen, legge fenikkelsalaten på tallerken og steke fisken i soyasmøret. Det smakte helt nydelig. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så om du vil ha ferdig lunsj, middag eller bare noe god fersk fisk og andre deiligheter i handlekurven må du dra innom Gutta fra Havet om du er i Sandvika, (eller butikken på St.Hanshaugen) -det blir vårt lunsj stopp på vei til Tønsberg og hytta framover i alle fall. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha en deilig helg i høstkulden. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Innlegget er skrevet i samarbeid med Gutta fra Havet

Leave a Reply