Halloumispyd

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når vi skal ha middagsgjester liker jeg å lage i stand noe snacks som står klart når gjestene kommer. Så kan alle drikke litt vin, henge på kjøkkenet, og spise snacks, mens jeg lager ferdig selve middagen. Det gir en avslappet og uformell stemning, i tillegg til at folk ofte er sultne når de kommer på middag – og det dermed er perfekt med en appetittvekker. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg lager små forretter og snacks også når det bare er Filip og meg hjemme, fordi jeg synes det både er koselig og godt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Halloumiost kommer opprinnelig fra Kypros og er tradisjonelt laget på fåremelk. Den vi får kjøpt i dag lages både på ku, geit og sauemelk. Det er en veldig fin ost å bruke som erstatning for kjøtt – om du ønsker å spise litt mindre kjøtt. Den er stappfull av protein, og kan både stekes og grilles uten å gå i stykker. I tillegg er den supergod.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne snacksen passer perfekt som forrett, om du skal servere fingermat, eller du kan lage den som tilbehør til en lunsj eller middag. Vi spiste den sammen med toastet brød, litt ruccolasalat og noen parmaskinke skiver. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser, til 5-6 spyd 

Trepinner til spyd 

1 pakke halloumiost 

15-20 cherrytomater 

Sorte eller grønne oliven uten sten (de som ligger i en oljelake blir best)

En klunk olivenolje 

Basilikum 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilberedning: 

Kutt halloumiosten i store terninger. Stikk lagvis halloumiost, tomater og oliven på spydene. Sett ovnen på 250 grader. Dryss litt olivenolje over spydene og sett i ovnen. Stek spydene i 7-10 minutter- de er ferdige når du ser at tomatene er varme men ikke så bløte at de faller fra hverandre. Server spydene med basilikum og eventuelt ønsket tilbehør.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply