Hamburgere i Onsala

I blant drømmer vi om å bo på en gård, med hester og grønne sletter, og havet ikke så langt unna. 

Men foreløpig er vi veldig fornøyd med en deilig bakhage på Lindern i Oslo, og så er vi så heldige å ha Filip sine foreldre som bor på landet utenfor Gøteborg der det både er sletter, skog og hav. 

Vi bor og jobber herfra denne uken, og i går gikk vi en lang tur på et av mine favorittsteder her i verden som heter Tjolöholm, slottet Lars Von Trier bygget filmen sin Melancholia rundt.  Rett før man kommer ut til slottet, havet og klippene som ligger rundt det, finnes det en liten gårdsbutikk der de selger lokalproduserte grønnsaker, frukt og blomster i sesong, året rundt. Jeg elsker den lille butikken og stopper der hver gang vi er på vei ut til tjoleholm. 

Vi skulle ha hamburgere til middag, som også er ekstra stas å spise når vi er i Onsala fordi mammaen til Filip kjøper økologisk kjøtt og bacon på en gård. Da føles det med andre ord ganske så fint å spise hamburgere. 

Vi handlet rødløk og små tomater på den lille butikken, og så kjøpte vi ananas, det er et lite tips nå til grillsesongen. Grillet ananas. Så utrolig godt, enten du griller kjøtt eller fisk. Og på hamburgere er det helt topp med en grillet ananas skive. 

Dette er det vi hadde på, etter min mening alt det beste som kan være på en burger.

Hamburger 

Brioche brød

Salat 

Tomat 

Bacon 

Rødløk

Ost, vi hadde taleggio

Grillet ananas 

Aioli 

Ketchup 

Sennep 

Pickles 

Nam, nam, nam, grillsesongen er offisiellt igang!

Leave a Reply