Have it your way

_DSC0114

Etter gårsdagens innlegg med hjemmelaget pasta tenkte vi det var fint med en kjapp liten oppskrift på en ferdig rett også!

Det er noe tilfredstillende ved å bruke ingredienser man allerede har hjemme. Det blir som oftest til at jeg sper på med et eller annet fra butikken, men det er fint å først tenke “hva har vi”, “hva trenger vi”, og så lage mat utifra det. Og iblant forsøker jeg slippe å handle noe, for ofte har man alt man trenger til en enkel middag, om man bare er litt kreativ.

Denne retten ble til på den måten. Filip sa hva han kunne tenke seg bli godt til den hjemmelagede pastaen, jeg så gjennom hva vi hadde, og dette ble resultatet. Det ble supergodt, og tar ca 10 minutter å slenge sammen.

Du trenger: (til 2 personer)

ca 300 gram Pasta. (har du ikke laget selv funker det selvfølgelig fint med kjøpt tagliatelle også)

1 liten bunt frisk bladpersille

Tørket hele eller flakes av chili

Hvitløk 4-6 fedd

Parmesanost

ca 100 gram parmaskinke

Olivenolje

(Spinat og røstede mandler)  -Om du ønsker kan du lage en frisk salat av spinat og røstede mandler ved siden av. Det hadde  vi.

_DSC0123

Sånn gjør du:

Kok pastaen i saltet vann til den er nesten helt al dente.  Stek oppkuttet hvitløk med en god klunk olivenolje i en panne. Tilsett chili (mengden avhenger hvor sterk du liker det). Bland pastaen inn i miksen, tilsett bladpersille og la pastaen få sitt siste minutt i panna, slik at oljen og hvitløken trekkes inn. Stek parmaskinke i en panne. Bland skinken inn i pastaen og server, med masse parmesan på. (Ønsker du å ha parmaskinken fersk kan du ha det, da legger du bare skiver av parma over til slutt)

Spinaten blander du med røstede mandler, og heller over en klunk olivenolje og litt sitron.

Håper det smaker!

Leave a Reply