Havregrøt er ikke kjedelig

_dsc0139

Etter nesten tre måneder borte fra leiligheten føltes det ganske deilig å våkne opp i eget hjem, ha sitt interiør og ting rundt seg, og lage rutiner i en tilsynelatende fleksibel freelance tilværelse. Jeg, og vi er både glad i, og litt avhengig av rutiner. Kanskje nettopp fordi man har et fleksibelt arbeid, blir det desto viktigere å ha faste holdepunkter i dagene. Som det å stå opp tidlig. Uansett om vi skal ut døra eller ikke etter frokost så står vi tidlig opp og starter dagen. Ikke bare fordi det er viktig å komme igang, det gir deg mer utbytte av dagen- i tillegg til at morgentimene er så fine.

_dsc0117

Som jeg skrev sist er denne overgangen mellom sommer og høst så magisk, med den klare friske luften om morgenen. Jeg har begynt å elske frokost mer og mer, jeg gleder meg liksom til det; med tente stearinlys og samling ved kjøkkenbordet- enten det er i 5 minutter eller en halvtime. Vi går litt i perioder med hva vi har til frokost, det er fint å variere, men i hverdagen blir det fort det samme i en tidsperiode, både fordi det er praktisk, og fordi det er godt og ikke tenke så mye på hva man skal spise hver morgen 🙂

Nå som høsten begynner å nærme seg er jeg veldig glad i å lage havregrøt. Det føles riktig på denne tiden av året. Havregrøt kan forbindes med noe veldig sunt og kjedelig, men det trenger det på ingen måte å være. Med den riktige toppingen er det faktisk supergodt. Kanskje er jeg så glad i havregrøt fordi jeg har spist det i perioder helt siden jeg var en bitteliten baby. Jeg vet til og med at jeg var på en ferietur med Mamma og noen andre mødre med barn på en øy da jeg var et par år gammel, og de gikk tom for melk så vi små barn spiste havregryn med kaldt vann på.

_dsc0100

Vi får besøk av Filip sine foreldre i helgen og da var det hyggelig å fylle huset med friske blomster. Det er noe av det jeg elsker mest – å ha vakre blomster rundt meg. Om sommeren ser man jo mye grønt og vakkert utenfor, men nå som det heller mot høst og vinter er det ennå viktigere med blomster inne. Så vi hentet en stor bukett med vakre villroser og litt andre små blomster fra vår samarbeidspartner Mina Milanda, som for øvrig har verdens vakreste butikk på Frogner i Oslo, verdt mer enn et besøk 🙂  

_dsc0206

Havregrøten laget vi med to favoritt toppinger, så du kan velge din, og oppskriften får du her: 

Ingredienser – 2 pers

3 dl Havregryn 

2 dl vann 

3-4 dl mandelmelk, eller vanlig melk 

En klype salt 

Topping: 

Alternativ 1

1 lite eple i skiver 

1 neve kokosflak (kjøpes i matbutikk) 

Lønnesirup

_dsc0170

Alternativ 2

1/2 banan 

1 neve blåbær 

1 neve valnøtter 

Honning 

_dsc0169

Tilberedning: 

Kok opp havregryn og vann. Sett platen på svak varme og hell i en del melk og salt. La småkoke i ca 15 minutter, spe på med mer melk til du får den tykkelsen du liker. Grøten er ferdig når den er passe tykk og havregryn gjennomkokt. Legg oppi to skåler og ha over en av de to toppingene. 

Blomster er fra Mina Milanda på Frogner og fra Blomsteratmosfære på Sjølyst i Oslo.

2 comments

  1. Hei:)

    Jeg syns det er veldig koselig å lese bloggen deres. Fine bilder, gode oppskrifter og koselig atmosfære:)

    Kan jeg spørre om det er mulig å få tak i den søte, vesle “grøtkjelen” et eller annet sted? Den så så kjekk ut:)

    1. Hei Mari,

      Så fint å høre du liker stemingen på bloggen! 🙂 Den lille kjelen er faktisk kjøpt på IKEA i vår, så den finner du sikkert der ennå.

Leave a Reply