Havregrøt med hjemmelaget cashewnøttsmør

Vi har flyttet vekk fra balkongen vår som vi nok vil savne i ny og ne. Isteden har vi fått en nydelig stor bakgård, en lys og deilig leilighet- og så finnes det en mini mini balkong ute i gangen på vei ned som vi har innredet med litt blomster og et par stoler jeg fant på loppis. Om vi skviser oss sammen får man akkurat plass til å sitte der to personer med en kaffekopp. Det er ganske koselig. Ellers er det en super spot for en å ga frokosten sin på, eventuelt ha oversikt over bakgården når babyen man skal få er stor nok til å leke der nede.

Men så lenge man har vinduer å åpne kan man nye frokosten inne også når sola skinner på himmelen ute. 

Jeg har blitt så glad i cashewnøttsmør den siste tiden. Det er akkurat like lett å lage som mandelsmør, du maler helt enkelt ristede cashewnøtter i stavmikser til de går fra nøtter til mel, og til slutt blir til smør. Det krever ingenting annet enn tiden det tar. Så kan du ha det på glass og nyte det til frokost. Om du ikke vil lage selv selger de cashewnøttsmør på Meny og på en del Coop butikker. 

Denne grøten laget med havremelk, nøttesmør, lønnesirup, jordbær og banan får meg til å føle på sommeren- lengte litt ekstra etter norske jordbær, men nyte at det i det hele tatt er jordbærsmak i frokosten. 

Ingredienser til 2-3 porsjoner grøt 

3 dl havregryn 

3 dl havremelk 

3 dl vann 

1 klype salt 

Kokes opp på svak varme i 5-10 minutter. 

Jordbær 

Banan 

Cashewnøttsmør 

Valnøtter 

Lønnesirup 

Sort kaffe 

Tilberedning 

Fordel grøten i boller, og hell over lønnesirup. Skjær jordbær og banan i skiver og legg over grøten. Ha en skje cashwenøttsmør i midten av hver bolle og strø over litt valnøtter. 

Server med sort kaffe, og om du vil en ingefærshot som vi pleier å ha ved siden av.

Leave a Reply