Helg

Helt siden vi fikk hunden vår Bötte har morgenturene vært mitt ansvar. Filip har tatt kveldsturene. Å gå ut tidlig om morgenen er ikke alltid like fristende, det er lettere en lys junidag enn en bekmørk og iskald januarmorgen. Men ut må man uansett, og så fort man vel er ute er det egentlig en ganske deilig måte å starte dagen på. I alle fall om man har noen fine omgivelser å rusle rundt i.

Nå, med Louis som krever ganske mye fokus har det blitt mest turer på Filip og tilsvarende mest amming på meg. Ikke så lett å bytte på de rollene. Men i dag fikk jeg tid til å ta morgenturen. Ned til vårt nærmeste bakeri, der vi pleier å kjøpe croissanter på lørdagene. En liten symbolsk helgerutine jeg er veldig glad i. Vi gjorde det alltid hjemme da jeg vokste opp også, handlet på bakeriet lørdag morgen. Det er noe eget ved det man ikke gjør hver dag – gleden over smaken av for eksempel en croissant eller det ferske rundstykket blir noe helt eget.

Nytt i vårt kjøkken siden sommeren er en juicemaskin vi kjøpte i Sverige. Jeg var skeptisk fordi jeg syns sånne maskiner er så lite pene å se på – men hei så glad jeg er at jeg lot meg overtale. Vi kjøper masse deilige epler, og ulike andre juice ingredienser en gang i uka og så får vi den ferskeste juicen, hver morgen! Denne oransje er favoritten vår nå om dagen; gulrot, sitron og eple.

Så har jeg et lite tips til alle granola elskere. Vi har jo lagt ut flere deilige oppskrifter på hjemmelaget granola før, men det er også fullt mulig å lage granola ganske på slump, med akkurat det du har i heimen. Jeg hadde en liten slant usukret kornblanding i skapet, noen hasselnøtter, solsikkekjerner og gresskarfrø. Så blandet jeg bare inn noen skjeer kokosolje og agavesirup og stekte det i ovnen til det ble crunchy biter. Mengden av kokosolje og agave, (eller honning) kan man bare prøve seg fram – denne gangen hadde jeg mye olje og litt agave, og bitene fikk kokossmak og ble veldig gode.

Det er noe av det som er fint med matlagning generelt, du kan teste og smake deg litt fram uten at det blir kræsj. Det er bare i baking man må følge spesifikke mål.

Nå skal vi ta med vårt nye, lille familiemedlem å vise ham Veierland for første gang. Ha en deilig helg!

Leave a Reply