Here comes the blomkålpizza

_dsc0579

Når det kommer til pizza er jeg egentlig ganske tradisjonell. Jeg kan sitte på en restaurant med masse spennende og eksotiske pizzavarianter, men så og si alltid ende opp med den mest klassiske varianten. Hvit pizza med parmaskinke og tomater, eller en Margherita, med eller uten parmaskinke.  

_dsc0588

Jeg velger det fordi jeg elsker enkel og god italiensk pizza med tomat, mozzarellaost og skinke, og fordi jeg vet at jeg alltid blir fornøyd med det valget.

Jeg må liksom bli “tvunget” ut av komfortsonen om jeg skal teste andre varianter – og heldigvis blir jeg det iblant, for jeg synes jo samtidig det er veldig gøy å smake nye kombinasjoner jeg selv kanskje aldri hadde sett for meg på en pizza. 

_dsc0614

Forrige helg, da vi hadde besøk av venner fra Göteborg skulle jeg lage middag sammen med en av gutta; hjemmelaget pizza. Han hadde en ide til pizzafyllet etter å ha fått det servert på en restaurant tidligere i uka. Det var blomkålpuré – istedenfor tomatsaus. 

_dsc0629

Det hørtes både spennende og godt ut, så vi gikk til innkjøp av det som trengtes, og det ble en svært vellykket pizzakveld. 

Denne helgen kom søsteren min og familien hennes på besøk fra København, så da tenkte vi det var perfekt å lage denne pizzaen til dem- og til bloggen. Kombinasjonen blomkålpuré, trøffelsalami og ost er helt nydelig. 

_dsc0654

Ingredienser: til 4 personer 

8 dl pizzamel (du får kjøpt det i utvalgte dagligbutikker)

4 dl vann 

En klype salt 

1/2 pakke gjær 

Olivenolje 

1 blomkålhode 

1 squash 

100 gram trøffelsalami 

4 pakker mozzarellaost 

1 parmesanost 

2 fedd hvitløk 

_dsc0665

Tilberedning: 

Begynn med å lage pizzadeigen. Bland mel, salt og gjær i en stor bolle. Varm vannet til 37 grader og bland vann og olivenolje inn i deigen. Bruk en sleiv og deretter hendene til å kna og forme deigen til den slipper bollen. Er den for klissete har du i litt mer mel. 

La deigen heve på et lunt sted ca 30 minutter mens du gjør istand fyllet.

Kok blomkålen i saltet vann. Når blomkålen er ferdigkokt har du den i en bolle sammen med litt olje og hvitløksfedd. Bruk en stavmikser og lag pure av blomkålen. 

Så kutter du squash i tynne skiver og rasper hele parmesanosten. Mozzarellaosten rives i biter.

Når deigen har hevet legger du den på et melet bord og former to deiger. Sett ovnene på 250 grader- og la to stekeplater være i ovnen så de blir varme. Kjevle ut deigen og legg dem på den varme stekeplaten. En av gangen. Forstek hver deig i ca 10 minutter og ta dem så ut av ovnen. Snu deigen. (Dette er for å få deigen så sprø som mulig. Har du pizzastein i ovnen bruker du selvfølgelig den). 

Legg et lag blomkålpuré på bunn-siden av deigen. Legg deretter på parmesanost og mozzarellaost. Så legger du på trøffelsalami, og til slutt skiver av squash. 

Stek hver pizza øverst i ovnen på sterk varme i ca 10 minutter- til pizzaen er gyllen og osten smeltet. 

Strø litt olivenolje over hver pizza, og noen chiliflakes om du ønsker. Filip elsker å drysse litt limesaft over og det kan faktisk anbefales.

_dsc0677

Håper det smaker, og god søndag 🙂

Leave a Reply