Hjemmelaget pasta

_DSC9999

For meg var pasta like vanlig i barndomshjemmet som søndags stek var i de fleste av vennene mine sine hjem. Vi spiste pasta i alle fall 2 ganger i uka, og det har gjort både søsknene min og meg til riktige pasta entusiaster. Det er så mange bra ting med pasta. Først og fremst er det veldig veldig godt. Så finnes uendelige alternativer du kan lage med den samme basisen. Det kan være både superbillig eller mer ekslusivt. Du kan bruke timer på å lage pasta retten, eller du kan slenge sammen en rett på 10 minutter. Det er altså en super hverdagsmiddag, men det er også noe av det mest romantiske du kan servere, og spise sammen med kjæresten din. Jeg kunne rablet i vei om pasta i timesvis merker jeg – men det jeg skal fram til er at jeg igår laget min egen pasta. For aller første gang. Egentlig er det rart jeg ikke har gjort det før, laget selve deigen, men det er litt som med brød; kjøpe utvalget er såpass bra at det nødvendigvis ikke slår en å lage det selv. I tillegg har jeg tenkt det er komplisert og at man må ha masse utstyr. Men da Filip forrige uke foreslo at vi skulle lage det selv, så gjorde vi det.

Så nå får du herved oppskrift på hjemmelaget pasta, og det er lett som en plett – du trenger bare litt tid og et par sterke armer.

Du trenger:  (til 4 personer)

400g pastamel

4 store egg

Vann

Slik gjør du:

_DSC9702

Ha alt melet på et bord og lag en utdypning, så det ser litt ut som en vulkan. Knekk et og et egg oppi melet.

_DSC9726

Bruk en gaffel og visp eggene forsiktig sammen så de blir til en røre, oppi melet.

_DSC9774

Så bruker du fingrene til å blande egg og mel sammen til en smulete masse.

_DSC9824

Nå skal deigen bli til en riktig deig – så da er det bare å begynne å kna. Du må kna helt til den er glatt og fin, og om den virker litt for tørr sper du på med vann. Det gjorde jeg. Når deigen er fast og fin pakker du den sammen i plastfolie og setter i kjøleskapet. Pass på at plasten er helt tett, så den ikke blir tørr. (Akkurat som man gjør med en paideig) La den stå i kjøleskapet i 30-45 minutter.

_DSC9920 (kopia)

Ta den ut og del den i 2, dette er bare for at du ikke skal ha for stor del å kjevle av gangen, slik at du får passe store pasta strimler. Delen du ikke bruker kan du la ligge i kjøleskapet så lenge. Kjevle deigen så tynn som overhode mulig.

_DSC9930 _DSC9938

Om du har en bra deig så faller den ikke fra hverandre, men den kan fort bli tørr, så viktig å ikke vente for lenge med å kjevle.

_DSC9951

Når du har kjevlet den så tynn som den skal være bruker du en kniv og skjærer avlange strimler, i tykkelsen av tagliatelle. Her kan du skjære så tykt eller tynt som du selv foretrekker. Gjør det samme med del to, og så er den ferdig.

_DSC9999

Da er det bare å enten koke pastaen i saltet vann, og tilberede med ditt yndlings tilbehør, eller pakk den ferdige pastaen på nytt inn i plast og legg i kjøleskapet til du skal bruke den.

Leave a Reply