Hjemmelaget pizza med bare bittelitt juks

DSC07138

Vi elsker Pizza. Men forresten, hvem gjør ikke det? Pizza er kose mat. Det er date mat. Det er restaurant mat og det er slappe av hjemme mat. I dag ble det søndags middag hos mamma mat.

Jeg har noen ganske sterke minner om mine aller beste pizza opplevelser. En var på interrail i Italia da jeg var 18 år og bestevenninnen min og jeg besøkte noen gamle familie venner i byen Lucca. Jeg spiste en pizza som var så god, og stor, at jeg faktisk hadde vanskeligheter med å gå hjem fordi jeg var så mett. Den het “De 4 årstider”, den hadde hvit bunn med ruccola, friske tomater og mozzarella. Så godt, og så enkelt. Klassisk Italiensk. For selvom jeg anser meg selv som en generell pizza entusiast så sverger jeg til klassisk italiensk pizza. Jeg liker det tradisjonelt. Den andre ultimate favoritten min er pizza slices i NY. Dryppende ost på en slice som er nesten større enn hodet ditt. Verdens beste nattmat, etter en dansekveld ute på byen. Jeg får vann i munnen bare av å skrive om det.

Her hjemme i Oslo har vi våre favoritt steder. Enoteca på Frogner troner på toppen. På Løkka er det Villa Paradiso. Og der har de et genialt tilbud om man ikke vil spise pizza ute, men kanskje ikke helt orker å lage den fra bunnen av hjemme. De selger nemlig pizzadeig, for 19kr deigen. Jeg synes ikke nødvendigvis at det er slitsomt å lage bunnen, men jeg synes lett deigen blir for myk, og ikke så sprø som man ønsker den. Etter at vi kom over dette tilbudet har vi benyttet oss av det rimelig ofte. Det føles virkelig hjemmelaget, samtidig som man er garantert en bra bunn. Og det blir litt mindre tidkrevende.

Vi fikk flere forespørsler etter at vi la ut pizza på Instagram forrige uke, så her kommer oppskriften på våre favoritt pizzaer, med bunn fra Paradiso. Du kan så klart lage din egen bunn selv, om du vil det.

DSC07060

Du trenger: 

1 bunn pr person. Vi kjøper som regel 2, i dag var vi 3. 

8 skiver parmaskinke

8 skiver sterk salami 

3 pakker mozzarella 

Basilikum

Frisk persille 

Creme fraiche

Parmesan ost 

En “vanlig” ost, vi brukte Norvegia 

2 portobello sopp 

Olivenolje 

Chili flakes 

Hvitløk 

Cherry tomater 

1 boks hermetiske tomater 

DSC07143

Sånn gjør du: 

Sett ovnen på 250-300 grader. Ha en stekeplate i ovnen mens den blir varm. Form en og en deig av gangen. Når den første deigen er ferdig utformet legger du den på den varme platen, og steker den til den er litt gyllen på toppen. Ta den så ut, og vend den opp ned på platen. Dette er et supert triks for å få en sprø bunn uten stenovn, eller stenplate. Så legger du på fyllet. Vi hadde 2 hvite pizzaer og en rød. Til den første hvite legger du et lag Creme Fraiche, så et lag med Norvegia, parmesan, og mozzarella ost. Legg til slutt skiver av Portobello sopp på. Sett inn igjen i ovnen og stek til den er gyllen. Det tar ca 10 minutter, men sjekk den litt underveis. Server med frisk bladpersille og chili flakes på toppen.

Så gjør du det samme med den andre pizzaen. Den laget vi også  hvit, med et lag Creme Fraiche, Mozzarella og parmaskinke på før steking. Etter den er ferdig stekt legger du på noen skiver parmesan ost, og til slutt en tomat blanding bestående av oppkuttede tomater, basilikum,1 fedd hvitløk og olivenolje.

Til den siste pizzaen hadde vi tomatsaus. Her kokte jeg en halv boks med hermetiske tomater, blandet med litt salt, pepper, 1 fedd hvitløk og olje. Smør et tynt lag utover pizzaen, ha på et lag av parmesan, Norvegia og mozzarella ost og topp med sterk salami. Stek, og server.

Så, lag din favoritt, eller lag alle 3. Håper det smaker, og fortsatt god søndagskveld.

DSC07155

8 comments

 1. Hjertelig takk for tips om hvor man kan få kjøpt god pizzadeig! Pizzaene så helt fantastiske ut.

  1. Så bra, det er genialt, med ønske til god pizzabaking 🙂

 2. Sier det samme som Cecilie – tusen takk for tips om hvor man kan få kjøpt god pizzadeig! Gleder meg til “hjemmelaget pizza med bittelite juks”!

  1. Herlig Jeanette, bare koselig! Ja, iblant er det jo deilig å jukse litt også… =)

 3. Gleder meg til å prøve ut dette! Brukte du fersk mozarella eller revet?

  1. Hei Sara! Jeg bruker fersk mozarella, som jeg river i biter med hendene 🙂

 4. Hvilken sterk type salami brukte du, og hvor kjøpte du den?:-)

  1. Det var en chili salami som vi kjøpte på Gutta på Haugen, anbefales starkt!

Leave a Reply