Høst snacks med kantarell og grønnkål

Ingen hemmelighet at jeg både elsker snacks, og hater å kaste mat. Jeg vil helst ha et fullt kjøleskap med masse godt i til en hver tid, men så gjør det også at jeg blir redd for at det er ting vi ikke får spist opp – logistikken går rett og slett ikke helt opp – for sånn stålkontroll og oversikt er det vanskelig å ha 🙂

I blant kjøper man jo inn ting som ikke blir brukt, har rester fra en middag eller planer som plutselig dukker opp som gjør at ingredienser blir liggende. Da er det fint å ha en fryser, og det er fint å kunne tenke kreativt på hva man kan lage med for eksempel 1/3 pakke kantareller du merker burde bli spist, og noen grønnkål blader som ikke vil være så gode dagen etter. For ikke å snakke om skalken av et rugbrød og baguetten man bakte til en lunsj for to dager siden.

Sånn kom jeg på denne lille snacks planken, og den ble ikke bare et perfekt forum for å få spist opp tingene jeg nevnte over, den ble også skikkelig god – med høstfeeling og høstfarger. Jeg laget den som forrett før en pastarett – man kan også ha den som litt enkel kveldskos eller sammen med et glass vin og noe skinke.

Ingredienser, for ca 2 personer (alt er ca mål da det var rester og det heller ikke er så viktig med nøyaktige mål i denne oppskriften) ! 

2-3 grønnkålblader 

2 fedd hvitløk 

1 kopp kantareller 

parmesanost 

smør 

brødrester, vi hadde to lyse baguetteskiver og to rugbrød skiver 

Tilberedning 

Kutt hvitløk i skiver og stek i en klunk olje i en stekepanne, ca et minutt. Kutt grønnkål bladene og i små biter og rens soppen. Ha grønnkålen og sopp oppi pannen sammen med hvitløken og la det hele surre noen minutter til soppen er gyllen. Rist skiver av brød og smør på smør. Legg skivene på en fjøl og hell grønnkål og soppblandingen over. Dryss til sist på raspet parmesanost, og server. 

 

 

2 comments

  1. Superflott at dere har fokus på å ikke kaste mat!<3

    1. Ja, det må vi alle ha, spesielt i den tiden vi lever i 🙂

Leave a Reply