Hummus og baguette

Det er veldig deilig å ha bakverk man kan slenge sammen som ikke tar lang tid, men som smaker himmelsk godt. Pappa har en signatur baguett han har bakt i hele mitt liv, som er det perfekte tilbehør til selskap, grillmat eller all mulig annen god mat. Han kunne bake 50 baguetter til en hagefest eller bursdagselskap da jeg var liten, og det ble alltid en suksess. De pleide å ligge bortover bordene i små stabler så folk bare kunne forsyne seg og brekke av biter de spiste ved siden av kjøtt og salat.

Det er kun mel, vann, gjær og litt olje i pappa sine baguetter, men ved å la de heve godt og forme dem tynne så de blir sprø når de stekes er det antagelig den beste baguetten jeg kan tenke meg. Her har jeg laget den samme typen ved siden av hummus – som en forrett. Baguett oppskriften er til ca 2 pers så kan du bare doble mengden om du skal ha større selskaper.

Hummusen laget vi med en ny vri ved å varme den i ovnen med en topping – det ble skikkelig godt. Man kan sikkert variere toppingen men vi hadde pinjekjerner, smør og koriander 🙂

Ingredienser 

4 dl økologisk hvetemel 

2 dl lunkent vann 

1 klype salt 

2 teskjeer gjær

en klunk olivenolje 

1 skål Hummus (jeg pleier å kjøpe en boks hummus i de grønnsaksbutikkene vi handler i, den synes jeg er den beste hummusen – slår nesten til og med hjemmelaget) Ellers kan du enkelt lage den selv ved å blande:

1 boks kikerter (hell av alt vannet rundt kikertene i boksen)
ss tahini (sesampasta)
2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
Saften av 1/4 sitron.  – mikses til en fin pure i stavmikser. 

1 dl pinjekjerner 

2 ss smør 

En liten neve frisk koriander 

Tilberedning

Varm vannet til det er lunkent, (ca 37 grader) Ha hvetemel, gjær og salt i en bakebolle og bland godt sammen. Rør inn vann og olivenolje. Kna deigen godt med en sleiv, og spe på med mer hvetemel om deigen er for klissete. Den skal være litt løs når den settes til heving, men allikavel mulig å jobbe med. La den heve på et lunt sted i ca 45 minutter. 

Ta deigen ut av bollen og ha den på en melet underflate. Form 2 tynne baguetter og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Sett ovnen på 200 grader og bak bagettene i ca 20-25 minutter, til de er gyldne. 

Hummus legger du i en liten ildfast form. Ha over smør og pinjekjerner og varm hummus i ovnen til smøret er smeltet og pinjekjernene gyldne. Dryss over frisk koriander før servering. 

Server den ferske bagetten sammen med hummus som en forrett eller deilig snack

 

2 comments

  1. Baguettene så virkelig gode ut! Må teste oppskriften. Lurer på om det ikke har sneket seg inn en skriveleif. Salt står oppført to ganger, og gjær mangler.

    1. Takk for det! De synes vi virkelig du ska teste ut 🙂

Leave a Reply