Hummus og vårsalat

Visse dager lengter man til våren. Ikke hver dag, det tillater jeg ikke, for jeg mener konsekvent at vi må omfavne det faktumet at vi bor i et land med fire årstider. Og egentlig akseptere at det er vinter større deler av året enn det er sommer. Men visse dager er det bare slik at man kapitulerer litt når det som venter utenfor vinduet er en slags på tvers snøstorm, og du vet du skal rundt i timesvis med en altfor tung barnevogn. Hehe.

På sånne dager drømmer jeg om sol, sommer og et kaldt glass vin sammen med litt sprø calamaris. Den gang ei.

Men en skikkelig stor og deilig salat med hummus og pitabrød sammen med gode naboer er vel ikke så aller verst det heller på en helt alminnelig mandag.

Grønnkålsalat med avokado, fetaost, mandarin og fennikel

1 pakke/pose grønnkål 

2 klementiner 

1 stor moden avokado 

1 pakke fetaost (gjerne økologisk, ca 100-150 gram) 

1/2 fennikel 

Kokt, brun ris – 100-200 gram 

Sitronsaft 

X-tra virgin olivenolje 

Flaksalt 

Tilberedning

Skyll og kutt grønnkålen i strimler om den ikke allerede er strimlet. Ha den i en stor bolle, kryst over en god dæsj olivenolje og litt saft fra en sitron og mariner det inn i grønnkålen med hendene. Kutt opp en avokado i terninger, fetaost i biter, fennikel og klementin i tynne skiver og ha det oppi salaten sammen med den kokte risen. Bland alt godt sammen og kryst over litt flaksalt. 

Hummus, med soltørket tomat og sorte sesamfrø

1 boks kikerter 

0.5 dl sorte sesamfrø 

ca 100 gram soltørkede tomater 

En skvett sitronjuice

En skvett olivenolje 

Bladpersille 

Pitabrød 

Tilberedning 

Hell av mesteparten av vesken fra kikertboksen men spar ca 1/3. Ha kikertene med den resterende vesken i en stavmikser sammen med soltørkede tomater, sorte sesamfrø, olivenolje og sitronsaft. Blend til en fin pure. Ha hummus i en skål, smak til med salt, sitron og olivenolje. Server med litt bladpersille på toppen og varme pitabrød. 

 

 

 

 

2 comments

  1. Hei.. tips til gode pitabrød? og hvilken grønnsaksbutikk bruker dere i Oslo?
    Hilsen Lene

    1. Hei Lene, unnskyld seint svar. Vi bruker som oftest klassiske pitabröd. Grönnsaksbutikken på Sagene blir det vanligtvis 🙂 God helg!

Leave a Reply