Husets nye snacks er grønnkålchips med chilli aioli.

DSC09582
Ok. Jeg skjønner at det kanskje høres både litt håpløst og altfor “sunt” ut til å overhode være et alternativ til chips. Og jeg er den første til å ikke like smakløse alternativer for å gjøre det sunnere. Men det trenger ikke være et alternativ, det er bare en deilig snacks i seg selv. For disse chipsene de er faktisk supergode! Jeg laget de første gang til Filip og en kompis av ham, og det ble en suksess. Nå laget vi de med chili aioli ved siden av, og dèr fikk man kombinasjonen sin. Nam. Rett og slett.

Så, fra oss som elsker god mat, og såklart ennå mer når den er bra for deg i tillegg, får dere hjemmelaget grønnkålchips og chili ailio. Jeg kan vel bekrefte at de smaker godt når til og med Bötte fikk et sug.

DSC09612 DSC09633

Du trenger: 
4 store blader grønnkål 
Olivenolje, ( 2 typer, x-tra virgin, og en mer nøytral)  
Maldon salt
1 eggeplomme 
1 teskje sennep 
1 bit rød chili 

DSC09658
Sånn gjør du: 
Riv biter av grønnkål bladene og legg på en stekeplate dekket av bakepapir. Strø litt olje over og bland sammen med fingrene. Stek i ovnen på 150g i ca 5-10 minutter. Her må du følge nøye med; bladene svir seg lett så de må vendes underveis. Når de er crispy men ikke brent er de ferdige. 

Aioli lager du ved å ha en romtemperert eggeplomme i en skål. (Altså skill eggehvite fra plommen). Ha i en teskje sennep og visp sammen med en håndvisp. Ha i 1 dl olivenolje og 1 dl extra virgin olivenolje, litt etter litt ved konstant røring med vispen. Kutt opp ca 1/3 chili i små biter og bland inn i aiolien. Smak til med salt og en skvett sitronsaft.

DSC09705
Håper det smaker og god fredagskveld til alle der ute . 

Leave a Reply