Hverdagspesto

Jo. Altså. Vi snakker mye om at hverdag og helg går litt over i hverandre. At man godt kan invitere venner på middag en helt vanlig tirsdag, uten at det trenger å være noen spesiell mat eller anledning. Alle spiser middag, så hvorfor ikke spise sammen? Og en middag betyr heller ikke at man må være borte en helaften, jeg elsker middager med venner som varer et par timer, og så kan man gå hjem å legge barn, eller jobbe, eller se en tv serie. To fluer i en smekk.

Det betyr ikke at man ikke kan gjøre noe ekstra i helgene, det gjør vi nesten alltid. Det handler bare om å ikke lengte hele uka etter helgen. Fordi det rett og slett er flest hverdager i dette livet 🙂

Men så er det sånn at god mat fort blir dyrt. Og man har ikke nødvendigvis råd til å kjøpe ekslusiv mat for å lage gode hverdagsmiddager. Men det finnes ting man kan lage som både er godt, OG et rimelig alternativ til andre, dyrere varianter. Som pesto. Alle liker pesto, som de sa på Skavlan sist fredag. Jeg er helt enig, alle liker pesto.

Persillepesto er vår hus-pesto, pestoen vi ofte lager og har til nesten all mulig forskjellig mat. Den er god, den er allsidig og den er et fint alternativ til den klassiske pestoen med basilikum. Bladpersille kan du kjøpe i store bunter på de små enkeltstående grønnsaksbutikkene. Og pinjekjerner byttes ut med valnøtter.

Ingredienser, til ett kjøkkenglass 

2 kopper bladpersille (uten stilk og litt trykket ned i koppen. Det er ca 1/2 bunt av de store jeg pleier å kjøpe, eller om du kjøpe mindre pakker i vanlige matbutikker trenger du nok ca 3 stykker)

1 kopp valnøttkjerner 

1/2 kopp extra virgin olivenolje 

ca 60 gram parmesanost 

1 klype salt 

Tilberedning 

Ha alle ingrediensene i en stavmikser og blend til alt er kuttet opp og blandet sammen, men denne pestoen skal ikke være så tynn, jeg liker når det er små biter av nøtter og ost.

Like god på brødskiva som til pasta, fisk, kjøtt eller kylling 🙂 

 

2 comments

  1. Fantastisk oppskrift ??! Tusen takk for en inspirerende blogg. Jeg hadde bare ønske meg å ha litt bedre tid i hverdagen for å prøve ut flere oppskrifter.

    1. Hei Andrea! Tusen takk for det! Vi synes du skal gi noen oppskrifter et försök, en stor hensikt med bloggen er just det at oppskriftene ikke skal ta all verdens tid. Ha en fin dag 🙂

Leave a Reply