Hvis vi hadde en cafe

Det er så mye vi skulle ønske vi fikk tak i på cafeer rundt i byen, spesielt omkring lunsjtider. Så iblant lurer vi på om vi ikke burde åpnet et sted selv, der vi kan lage det vi aller helst spiser til lunsj. 

Jeg er, som mange andre nordmenn vant med brødskiver til lunsj. Og helt ærlig syns jeg det er supergodt. Men, jeg vil gjerne kjenne at det er verdt pengene å spise ute- en halvgrov baguette med ost og skinke for 75kr blir liksom ikke helt innenfor hva jeg mener er verdt å legge penger på. 

En avokado toast derimot. Det betaler jeg gjerne for. Filip som kommer fra Sverige er jo vant med varm lunsj, men etter fire år i Norge har også han vent seg til brødmat til lunsj. Men, det må helst være med noe litt mettende fyll. 

Så hvis vi hadde en cafe ville jeg laget og servert blant annet disse to lunsj skivene: 

 • Rugbrød med salat, god ost, avokado og gressløk 
 • Rugbrød med kyllingrøre, bacon, rødløk og spirer 

Disse er inspirert av alle de deilige smørbrødene du får i København. For der kan de sine smørbrød. En kyllingrøre kan du lage stor porsjon av og ha med deg på jobben, om du pleier å ta med mat til kontoret. 

Ingredienser  

4 skiver dansk rugbrød 

Salat 

1/2 avokado 

En god gulost, (jeg har fått litt hekta på en sveitsisk ost ved navn kaltbach, som jeg fikk hos Gutta på haugen)

Olivenolje 

Gressløk 

Chiliflakes 

Havsalt 

2 grillede eller stekte kyllinglår 

2 toppede SS rømme 

2 toppede SS aioli 

Sort pepper 

Salt 

1/2 lime 

1/4 rødløk 

Spirer 

2 skiver bacon 

Tilberedning 

Riv av kyllingkjøttet fra lårene og ha dem i en bolle. Tilsett rømme, aioli, en klype sort pepper og salt, litt olivenolje pluss saften av 1/2 lime. Bland alt godt sammen. 

Skjær fire gode skiver av det danske rugbrødet. Legg salat på to av skivene, deretter skiver av den lagrede osten. Kutt avokado i tynne strimler og legg over osten. Dryss over olivenolje, topp med gressløk, chiliflakes, og havsalt. 

På de to andre rugbrødskivene legger du et godt lag med kyllingrøre. Skjær rødløk i tynne skiver og legg oppå røren. Topp med en liten neve spirer og krispt stekt bacon.

10 comments

 1. Hvis dere åpner cafe så skal jeg love deg at det blir favoritt cafeen min!!!

  1. Du får bli vår første gjest 😉

   1. Gleder meg!! 😉 ?

 2. En Pom & Flora-variant!

 3. Oslo trenger en sånn Cafe!! Jeg lover å komme ?

  1. Herlig, vi trenger bra folk 😀

 4. Hei Gitte og Filip,

  Har dere et godt forslag til en kald/lun pasta salat?
  (gjerne vegetar 🙂

  god fredag!!

  1. Hei Mari!

   Jeg har en pastasalat jeg pleide å lage før med kylling som jeg kan poste her på bloggen en dag! Men kan godt prøve meg fram på en vegetar også i nærmeste framtid 🙂 Fin søndag til deg!!

 5. Hei Gitte og Filip 🙂
  Elsker bloggen deres – har dere noe tips på hvor jeg kan få kjøpt godt rugbrød i Oslo?
  God søndagskveld til dere –

  1. Hei Maria, så hyggelig å høre! Godt rugbrød er vi også alltid på jakt etter. Synes kolonihagen sitt er veldig godt, det får man kjøpt på utvalgte meny butikker vet jeg. Ellers liker vi rugbrødet til Godt brød, eller Åpent bakeri, der har de et dansk og et svensk rugbrød som er veldig gode! Fin mandag til deg 🙂

Leave a Reply