Hvit pizza med spekeskinke

Pizza, pizza, pizza. Den siste uken tror jeg vi har slått en slags rekord med å spise pizza 4-5 ganger i løpet av 8 dager.

Men det er jo egentlig ikke så rart, for hva er vel bedre enn pizza? Vi har sjonglert mellom delikatesse pizza fra Lofthus, gammel klassiker fra La såda, og nå – hjemmelaget pizza. Så, helt uten fantasi er vi ikke 😉

Dagens pizzaen ble hvit, som vi begge elsker. Det betyr at sausen er av creme fraiche istedenfor tomatsaus. Så liker jeg egentlig ganske klassisk fyll. Men i dag testet vi ut en topping av mozzarellaost, nydelig økologisk spekeskinke fra vår samarbeidspartner Ask Gård, frisk bladpersille og trøffelolje.

Det ble, ydmykt nok, en riktig suksess. Spesielt med litt gode bobler i glass vi kjøpte på loppis sist helg.

Ingredienser til to personer (en langpannepizza) 

5 dl pizzamel 

25 gram tørrgjær 

1 klype salt 

1/2 dl olivenolje 

2 dl vann 

2-3 gode skjeer creme fraiche 

200 gram raspet mozzarella 

Spekeskinke fra Ask gård 

Grønnkål

Bladpersille 

Trøffelolje 

Tilbereding 

Start med å lage deigen. Bland mel, salt og tørrgjær i en bolle. Varm opp vannet og olivenoljen så det er lunkent (kroppstemperatur) og ha det oppi mel-blandingen. Kna deigen sammen, og tilsett mer mel om det behøves. Deigen skal ikke være klissete når du setter den til heving, men heller ikke tørr. La den heve i ca 20-30 minutter. 

Sett ovnen på 200 grader. Kjevle deigen tynt, før du legger den på en stekeplate dekket med litt mel. Stek bunnen først uten fyll, på begge sider. Ca ti minutter på hver side så den føles halvstekt. 

Ta bunnen ut av ovnen – vend den på stekeplaten så oversiden ligger opp, og smør på et lag med creme fraiche. Ha over et lag med raspet mozzarella ost. Ta et par never grønnkål i en kjele og varm opp med litt vann og olje så den såvidt blir myk. Legg grønnkålen og skivet spekeskinke ut over pizzaen.

Sett ovnen på 250 grader og stek pizzaen til osten er smeltet og kantene gyldne og sprø, ca 10-15 minutter. 

Dryss over frisk, oppkuttet bladpersille og litt trøffelolje og server. 

NB; trøffelolje har en veldig tydelig smak, så pass på du ikke tar for mye, ta heller bare litt og hell på mer etterhvert, om du ønsker det. 

Spekeskinken er en gave fra Ask Gård.

 

1 comment

Leave a Reply