Hvitløkspasta

I dette til tider kaotiske og hektiske livet – der vi alle på ulike måter forsøker å få kabaler til å gå opp, enten det handler om jobb og fritid, småbarn, hund, trening, venner eller annet – så er litt av målet syns vi at det hele skal føles fint, ikke bare stress hver dag inntil helgen kommer og man kollapser foran tv´n med tacos fredagkveld og lengter til neste ferie..

Satt litt på spissen, men det er et poeng der. Jeg står fast ved at hverdagen er viktig, og at man alltid har tid til å lage middag hjemme, enten det er til en selv eller en hel familie. Det kan gjøres så enkelt som bare det – samtidig som det blir en hyggestund og en koselig avrunding på dagen. Det å samles ved middagsbordet er også en veldig fin måte å skape ro i familien på, noe som i dag er viktigere enn noen gang, tenker jeg.

Denne pastaen laget jeg i går, etter en lang dag. Det er en av de mest klassiske italienske pastarettene, og italienerne er som dere vet blant de flinkeste i verden på å lage enkel, bra og svært smakfull mat.

Spaghetti med olivenolje, hvitløk, tørket chili, bladpersille, sitron og parmesan. Det er så godt at det bare er å kaste seg over oppskriften. Hvis du vil kan du lage denne salaten først, som en forrett.

Ingredienser til 2 pers (alle mål er ca mål, her handler det om å smake seg fram)

250 gram spaghetti eller linguine 

6 hvitløksfedd 

1 bunt bladpersille 

1/2 Sitron 

1 teskje chiliflak 

Parmesanost 

Olivenolje 

Salt 

Tilberedning 

Sett på en stor gryte med saltet vann og la den koke opp. Skrell og kutt hvitløksfedd i tynne skiver. I en dyp panne har du i en god klunk olivenolje og lar det varme opp. Så har du oppi hvitløksfedd og tørket chili og lar det steke i oljen til hvitløken er gyllen. Ha så oppi oppkuttet bladpersille, og litt mer olje (det skal være godt med olivenolje – det er sausen til retten). 

Når pastavannet koker lar du pastaen koke til den er al dente. Hell av vannet og vend så inn spagettien i oljeblandingen, mens platen står på svak varme. Skvis til slutt inn sitronsaft. Smak til med salt. 

Legg en porsjon spaghetti på hver tallerken, og ha på en god neve parmesanost. Server, og njuta på 🙂 

4 comments

  1. Så bra! Date på tirsdag og nå vet jeg nøyaktig hva jeg skal lage:)

    1. Heerlig! Masse lykke til! Liker han ikke maten så får du sende oss på honom 😉

      1. Maten ble en fulltreffer selvsagt ??

        1. Så fint! <3 🙂

Leave a Reply