Hyttesuppe

Forrige uke var vi ti dager på hytta vår. Det var veldig deilig og litt nødvendig for oss å få noen dager helt i stillhet og ro, med litt fri fra jobb og hverdagssysler som man har her i byen. Derfor blogget vi heller ikke derfra. Men vi laget jo mat allikavel. Jeg blir kreativ når jeg er på hytta, mer enn hjemme.

Det handler nok om at det er mindre man “må” gjøre der, ingen ærender er mulig med mindre man tar ferga inn til fastlandet og setter seg i bilen. Så man har den maten man har kjøpt inn, man har hytta og man har øya med all sin vakre natur. Og da får jeg overskudd og inspirasjon. Vi tømte kjøleskapet før vi dro, så jeg hadde ingen konkret plan over hva vi skulle lage de ulike kveldene, foruten at jeg ville forsøke bruke opp det meste vi hadde av ingredienser. Det føles nærmest som man emigrerer når man tar en 15 kilos sekk på hver sin rygg og tråkker over en øy uten ordentlige veier, med en barnevogn fylt opp med bagasje og babyen i bæresele. Men det er en god følelse.

Denne suppa ble altså til på hytta. “Tryllet” fram av en halv sellerirot, litt squash og andre godsaker vi hadde i kjøleskapet. Spedd på med smør og fløte for å gi den en god rund smak, og toppet med grønnkål chips og skinke. Nydelig var den. Du kan servere den sammen med hjemmebakt brød, en ristet surdeigsskive eller ostesmørbrød, alt ettersom hva du har lyst på. Men lag suppen, den er en vinter vinner!

Våre nye fine kjøkkenstoler har vi fått fra Futura Classics. De driver en fantastisk butikk på Grunnerløkka i Oslo med klassiske og tidløse designmøbler og lamper!

God førjul fra oss.

Ingredienser til ca 4 porsjoner 

1 eple 

1 middels stor sellerirot 

1/2 butternut squash (heter flaskegresskar på norsk, og skal være ca samme mengde som selleriroten) 

1/2 gul løk 

100 gram meierismør 

Fløte, ca 3 dl 

Salt, pepper 

2-3 store blader grønnkål 

4-6 skiver serranoskinke 

Parmesanost 

Olivenolje 

Tilberedning

Skrell eplet, skjær det i båter og og bak det i ovnen til det er mykt.

Sellerirot, butternut squash og løk skrelles, kuttes i biter og kokes i vann til alle grønnsakene er helt myke. Hell av en god del av vannet, men spar det du heller av i en kopp eller bolle; det skal eventuelt brukes til å gjøre suppa mer flytende. Mos grønnsakene med en stavmikser sammen med det bakte eplet. Ha oppi smør, fløte og tilsett litt mer grønnsaksvann til du har den konsistensen du ønsker. Jeg liker suppa ganske tykk, ikke helt som pure, men med mye fylde. Da smaker den best 🙂 Smak til med salt og pepper.

Grønnkålbladene legges på et bakepapir sammen med skinken og stekes i ovnen til begge deler er sprøtt.

Ha suppen over i serveringsskåler, legg på biter med grønnkåchips, krisp serranoskinke og masse parmesanost.

1 comment

Leave a Reply