Innvier sommeren med Lakseburgere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag ble jeg solbrent. Jeg, som egentlig ikke soler meg og bruker solfaktor 50 i ansiktet ble solbrent. Jeg lå rett ut på et svalberg i ny badedrakt etter et iskaldt men herlig forfriskende bad og glemte at min hvite fregnete hud ikke hadde sett sol siden ifjor sommer. Takk og lov at Filip ikke er så glad i å ligge stille så vi dro før vondt ble verre. Nå møter jeg sommeren med verdens barnsligste badedrakt skille og solbrent bryst. 

Vel hjemme ble det grilling på verandaen, som jeg har skrevet tidligere er det lite som slår grill om sommeren. Men, man kan fort litt lei av å grille det samme om og om igjen, så vi prøver å tenke ut nye ting vi kan grille og utfordre det sløve sommersinnet med. Lakseburgere kom vi fram til da vi lå og stekte på svalberget, så da ble det det. Jeg elsker grillet laks, så vi tenkte lakseburger skulle kunne bli en vinner. Det ble supergodt.

Sammen med en iskald øl, og den klisjefylte sommerdagen er perfekt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger, til 3 burgere: 

400 gram laks

3 hamburgerbrød (vi hadde hjemmelagede, oppskrift finner du her: http://gitteogfilip.com/egg-og-sondag/

1 bit ingefær (like stor som en tommel) 

2 fedd hvitløk 

1 rød chili 

1 lime 

Olivenolje 

Salt 

Bladsalat

1/2 – 1 avokado 

1/3 mango 

1 liten neve bladpersille 

4 ss majones 

2 vårløk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sånn gjør du: 

Mos laksen med en stavmikser til den er som en deig. Bland inn knust ingefær, saften av 1/2 lime, et knust fedd hvitløk, en klunk olivenolje og en klype salt. Bland godt sammen og form til tre burgere. Legg på grillen og grill ca3-5 minutter på hver side. Brødene varmer du enten i ovnen eller på grillen. Mos avokado med litt olivenolje  og ha i en skål. Kutt mango i små biter, og bland med 1/4 hakket chili og oppkuttet bladpersille, og ha i en annen skål. Smak til med lime. Til chilimajonesen blander du majones med den resterende knuste chilien og 1 fedd hvitløk. 

Smør et godt lag chilimajones på bunnen av brødet. Legg lakseburgeren over, og topp med et lag avokado, oppkuttet vårløk, mangosalsa og noen salatblader. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God sommerkveld 🙂

Leave a Reply