Velkommen

Hei, og velkommen til historiens første innlegg på bloggen gitteogfilip.com! Vårt prosjekt omhandler mat og livsstil og alt det vi er glade i og opptatt av rundt dette.  Her kommer vi til å legge ut alt fra sunne deilige oppskrifter, til opplevelser med mat, natur og steder vi oppsøker, portretter av folk som inspirerer oss,  blant mye annet.

Fra jeg jobbet på Kaffebrenneriet og Åpent Bakeri som ungdom, og hadde utallige barista kurs bak meg, har jeg hatt en elsk for kaffe; det vil si god kaffe. Lite slår duften av ferske kaffebønner som siver ut i rommet. Da jeg flyttet til NY som 22 åring, var det ingen steder på Manhatten man fikk tak i god kaffe.  Jeg endte opp med å spørre den lokale kaffebaren på vei til skolen om jeg kunne få lære de å steame melken uten at den ble brent, å lage espresso… Etterhvert gav jeg opp; det ble ingen kaffe på vei til skolen og jeg endte opp med chai te med soya melk fra Starbucks.  Soyamelken ble en trofast favoritt, og etterhvert del av min del av min daglige og høyst nødvendige fix, nemlig en dobbelt latte på soya. Gjerne med ekstra mye skum 🙂 Mange ler av denne bestillingen – for den må jeg ha, uansett hvor jeg befinner meg, men for meg er det en nytelse som gjør hele forskjellen på morgenen. Etter den kaffen er jeg klar for (nesten) hva som helst.

Det er noe av det som er så fint med mat, og drikke, nemlig nytelsene man kan kjenne der og da, eller minner man har opplevd og tar med seg videre. Og det kan nettopp være noe så enkelt, som en god kaffe, som gir en ekstra glede på en helt alminnelig dag.

SMOCKERS

 

BAM

 

Vi håper du vil følge med oss // Hilsen Gitte og Filip

2 comments

  1. Hei! Superkul blogg! Er allerede fast leser;)Et litt urelatert spm kanskje: kan man spørre hvor toppen din i dette innlegget er fra? Oppskriften på knekkebrød var knallgod forresten.

    1. Hei Hilde, tusen takk, så koselig at du liker bloggen!! Toppen har jeg kjøpt på H&M concious for noen måneder siden
      Gitte 🙂

Leave a Reply