Italiensk lunsj

I dag sa yr.no det skulle være 25 grader og sol, så jeg tenkte et bad gjorde seg ganske godt. Men, man bør nå egentlig heller se på himmelen enn en app på mobilen. Det gjelder forsåvidt en del fler felt enn været. 

For 25 grader og sol var det definitivt ikke da vi kom ut til havet – det var høye bølger, kull sort himmel og vind. “Perfekt for en dukkert”. Men dukkert ble det, for man angrer aldri på et bad. 

Nå som vi har et hjem med et romsligere kjøkken enn tidligere merker jeg hvor mye mer overskudd jeg har til å lage mat hjemme, også på dagtid og i helgen. Det er veldig deilig. Vi har ingen balkong men når vi setter opp vindu på både kjøkken og stue får man den deilige luftige sommerfølelsen uansett. 

Da vi stoppet på en delikatessebutikk på veien hjem for å kjøpe noe fisk og kjøtt kom jeg over en kurv med disse store deilige tomatene jeg er så svak for. En grov baguette ble med i kurven og, sammen med litt skinke, og en pakke mozzarellaost. Vel hjemme innså jeg at dette ikke ble noe mindre enn et herlig italiensk inspirert måltid, sammen med god olivenolje og litt basilikum. 

Den kombinasjonen er blant det beste som finnes å spise om sommeren til lunsj. 

Den grønne smoothien er min yndlings som jeg lager titt som tett. Den består av 1/2 liter god eplejuice, 1/2 stor avokado, (alternativt 1 vanlig størrelse) saften fra 1/2 sitron, 2 fulle never spinat, ca 8 isbiter og en tommelstor bit ingefær (hvor mye ingefær du har i kommer an på hvor sterk ingefær smak du vil ha) 

Alt blandes i blender og helles på glass 🙂

Leave a Reply