Jakten på den perfekte julgranen

_DSC4994

Denne jula er den første Filip og jeg bor sammen, og siden jeg er over gjennomsnittlig glad i førjul ble det på sin plass å anskaffe seg et juletre til leiligheten, eller julgran som man sier på svensk, egentlig foretrekker jeg det ordet.

Vi skal feire jul hjemme hos mamma i år, og der kommer alltid juletre på plass den 23dje. Men det er koselig å pynte med et tre her hjemme for det syns jeg. Det er også noe fint med å lage sine egne tradisjoner når man etterhvert blir voksen og får sin egen familie. Jeg er glad i tradisjoner, og litt gammeldags i hvordan jeg tenker jeg helst vil ha det til jul. Jeg liker å stå på kjøkkenet å bake, med forkle og julemusikk, og skulle gjerne laget all mulig julemat fra bunnen. Den dagen kommer, og da bor vi i et hus ved havet og jeg har et kjøkken med vedovn og all mulig plass til å boltre meg. Drømmer skal man ha 🙂

Jeg kjøpte julekuler og stjerne på Søstrene Grene, de har så utrolig mye fint “stæsj”, til en billig penge. Så var det bare å finne fram øksen og stikke ut i skogen… Det var vakkert ute i dag, frost overalt, et riktig winter wonderland. Vi tenkte nok i vårt stille sinn vi skulle finne verdens vakreste gran. Men nei, den som leter finner ikke nødvendigvis. Kulden tok overhånd, så til slutt måtte vi nøye oss med en litt spinklere gran en forventet, buhu.

Nå blir det pynting av tre midt i desember, for første gang i mitt liv.

_DSC4651

_DSC467d2_DSC4757 _DSC4768 _DSC4940 _DSC4966_DSC5068 _DSC5089 _DSC5092 _DSC5128

GOD FØRJUL!

Leave a Reply